Zwem je snelste tijd, beleef dolle pret met Bart Juwett, doe mee aan onze workshops en sluit de vierdaagse af met het medaillefeest! Tussen maandag en vrijdag kan je 4 maal zwemmen voor jouw 250 of 500 meter.
Dagelijks zijn er feestelijke activiteiten, zoals stoepkrijt wedstrijd, springkussen-festijn, glijbaanrace, aqua-kids, loopmattenrace. Ook zijn er diverse workshops en demonstraties van verschillende Deventer verenigingen

FEESTELIJK
Op donderdag 19 juli is het ‘Medaillefeest’, dan wordt de rode loper uitgerold. Op het podium verschijnt dan Bart Juwett voor de feestelijke muzikale afsluiting. Al in 1970 wordt op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen de Zwem4daagse voor het eerst in Deventer georganiseerd, waarbij verdeeld over vier dagen afstanden van 1000, 2000 of 4000 meter werden afgelegd.

LANDELIJK BEGRIP
Al snel volgden andere gemeenten en werd de Zwem4daagse een landelijk begrip. Mede dankzij gymleraren die de vierdaagse opnamen in hun sportrooster op basisscholen, trok dit Nationale evenement in de beginjaren al vele honderdduizenden bezoekers.

VOLLE TRIBUNES
Ook in de toenemende feestelijke randactiviteiten rond de Zwem4daagse was Ruud van Feggelen trendsetter. Zo werd er een kermis rond de Zwem4daagse in het Borgelerbad georganiseerd, kwam de Reddingsbrigade Deventer demonstraties houden en konden parachutisten op de slotavond in het zwembad landen. Dit alles zorgde voor volle tribunes, veel deelnemers en een landelijke naamsbekendheid.

STICHTING LEERGELD
Door deel te nemen aan de Zwem4daagse sponsor je automatisch Stichting Leergeld, die zich inzet voor gelijke kansen voor kinderen. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan school-, sport en cultuuractiviteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn.