Mozes Residay en Paul de Kuyper wonnen in Amersfoort het mannendubbel en hun beide enkelspelen. De Kuyper won samen met Leonie Koekoek ook het eerste gemengd dubbelspel. Ook in het tweede vrouwenenkel en het tweede gemengd dubbel roken de Deventenaren aan de zege. Amanda Foss en het mixduo Foss/Residay moesten in die partijen pas in de derde game hun meerdere erkennen in de thuisploeg.

Volgende week wacht IJsselstad de belangrijke thuiswedstrijd tegen concurrent Thiela uit Tiel. Inzet van die ontmoeting is de zesde plek in de derde divisie, goed voor handhaving.

IJsselstad 2

Voor het tweede team van IJsselstad wordt handhaving een grote opgave. Het door blessures geplaagde team verloor zaterdag in Hoogeveen met 6-2 van Smash. Somrak Doornebosch en Jasper Buijnink wonnen een spannend mannendubbel. De beslissing viel pas in de verlenging van de derde game. Doornebosch verzilverde bovendien zijn enkelspel. IJsselstad 2 staat zevende in de vierde divisie.

Team 3 ongeslagen

IJsselstad 3 stevent ondertussen af op het kampioenschap in de zesde divisie. De Deventenaren haalden tot nu toe twaalf overwinningen uit twaalf wedstrijden. Het team heeft in de laatste twee wedstrijden aan maximaal 4 punten genoeg om zeker te zijn van de titel. Afgelopen zaterdag won IJsselstad 3 van de nummer 3 DIOK uit Enschede. In sporthal De Kroon werd het 6-2. Marlieke Oude Nijhuis en Jonas Jansen tekenden beiden voor winst in zowel dubbel, enkel als mix. IJsselstad verloor alleen het eerste mannenenkelspel en het tweede vrouwenenkel.