Sportclub begon goed aan de wedstrijd. Na 2 minuten kreeg Martin Kok al een aardige mogelijkheid, die hij net naast de kruising mikte. Voetballend bleef SCD de hele eerste helft de baas in Emst. Na 38 minuten ging Martin Kok goed door op links en schoot beheerst de 0-1 binnen. Op dat moment een meer dan terechte tussenstand. Drie minuten later kreeg Elvis Selimovic een vrije trap op een interessante plek en ging zelf achter de bal staan. Helaas voor hem raakte hij de paal, maar Daan Vegelin was scherp en maakte in de rebound de 0-2.

De tweede helft was van Sportclub kant niet zo heel best. Emst drong wel iets meer aan en dat resulteerde in wat kleine kansjes. Maar het was een Sportclub speler die keeper Van Emmerik het eerst aan het werk zette, door een bal ongelukkig te verlengen, maar de sluitpost redde katachtig. De corner die daarop volgde bracht Emst wel de aansluitingstreffer. Nog een kwart wedstrijd te spelen moest SCD nog vol aan de bak. Tot grote kansen leidde het slotoffensief van Emst niet. De grootste kans was juist voor de ingevallen Damian Dziegielewski. Sportclub Deventer trok gelukkig wel aan het langste eind, ondanks de rode kaart van de invaller Enes Suzen. Weer drie punten mee naar Deventer en omdat SDOL een vrij weekend had, nam de Zandweerdclub weer de koppositie over van de club uit Luttenberg. Volgende week zondag 2 december wacht de rode lantaarndrager Wissel.

Opstelling SCD: Van Emmerik, Willemsen (Geerlink), B. Kazci, Nijboer, van Beijnum, Vegelin, M. Kazci, Jahya, Kok, Loukili (Dziegielewski), Selimovic (Suzen)