Zo delen zorgorganisaties als Solis, Carinova en De Parabool hun eerste ervaringen met zorgrobot Sara, Smart Glasses en de Mood Sweater. 

Het aanbod van zorgtechnologie is groot én breed. in de regio Salland zijn al veel mooie voorbeelden van de waarde die technologie kan toevoegen aan het leven van cliënten en het werk van zorgpersoneel. Hoe, wat en waarom? Dat laten zorgorganisaties graag zien tijdens de Slimme Zorg Estafette. Bijvoorbeeld middels Harms Escape Room en een keuzetool zorgtechnologieën die momenteel ontwikkeld wordt. Daarnaast laten zij  technologieën zien die vanaf maart geleend kunnen worden via hun uitleendienst.  Zoals de Compaan voor beeldbellen, slimme medicijndispensers en interactieve spellen.  De Slimme Zorg Estafette vindt plaats van 1 tot en met 26 februari en is een initiatief van het VWS. Vier weken lang is er aandacht voor slimme zorg en innovatie, waarbij iedere week een andere regio aan zet is. De estafette heeft als doel om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Om te zien en ervaren hoe andere organisaties omgaan met slimme zorg, en hoe zij deze voorbeelden in de praktijk toepassen. En om er met elkaar voor te zorgen dat slimme zorg een grote stap verder komt. De metafoor van de estafette symboliseert niet alleen de focus per regio, maar sluit ook naadloos aan op de verbinding tussen de regio’s en het delen en doorgeven van kennis en inspiratie. Regio Oost trapt af in de eerste week met tal van activiteiten die grotendeels online plaatsvinden. In Deventer en omgeving wordt dit georganiseerd door Technologie voor warme zorg, één van de projecten van Samen voor Sallandse Zorg. Insteek is het delen van ervaringen van cliënten, best practices en laten zien met welke nieuwe dingen men bezig is. Vorig jaar heette de Slimme Zorg Estafette, de e-health week. Technologie voor Warme Zorg heeft toen een succesvol evenement in het Go Ahead Eagles stadion georganiseerd. Wegens COVID-19 is het nu een digitaal evenement. 

Iedere dag, van 1 tot en met 5 februari, is gevuld met korte en langere webinars. De onderwerpen zijn divers. Een greep uit het aanbod:
– Hoe kan Virtual Reality ingezet worden in de behandeling van chronische pijn en vaardigheidstraining (maandag 1 februari, 16-17 uur)
– Technologische communicatiemiddelen voor cliënten met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) (dinsdag 2 februari, 10.45-11.30 uur)
– Hoe Carinova Beeldzorg en Smart Glasses inzet (woensdag 3 februari 11-12.30 uur)

– Zorgtechnologieën spelend leren inzetten (donderdag 4 februari 13.00-14.30 uur)
– Het adopteren en opvoeden van robot SARA binnen Solis (donderdag 4 februari, 14.45-15.45 uur) 

Maandag 1 februari van 10.00-12.00 uur  is de landelijke opening waarin Technologie voor Warme Zorg participeert met als onderwerp ‘Keuzetool zorgtechnologieën in het ECD’. 

Op de website https://www.technologievoorwarmezorg.nl/slimme-zorg-estafette/ staat het complete aanbod en kunt u zich aanmelden om de webinars (gratis) te volgen.