De herontwikkeling moet resulteren in 300 kennisintensieve banen en 50 extra gebruikers, naast de 315 medewerkers van Nouryon (het voormalige AkzoNobel).

Komende woensdag praat de gemeenteraad over de toekomst van het S/Park. Uit de cijfers van de gemeente blijkt dat er slechts 2 extra banen zijn gecreëerd terwijl voor de periode tot 2021 voorzien was dat het S/Park ongeveer 60 fte extra oplevert. Bovendien zijn de financiële resultaten van de BV maatgevend voor deze beoordeling.

Zolang de gemeente participeert in het S/Park zal Nouryon de belangrijkste R&D faciliteit in Deventer houden, met een maximale inspanning om hier 315 fte werkzaam te hebben, zo laat de gemeente weten.

“In berichten van de gemeente Deventer en de media lees ik dat er vrijwel geen werkgelegenheid is bijgekomen en dat Nouryon mogelijk overweegt om de stekker eruit te trekken,” zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter. “Dat zou een enorme klap zijn voor de ruim 300 medewerkers, voor de werkgelegenheid in Deventer en voor de ontwikkeling van het innovatiecentrum. Ik wil snel duidelijkheid over de toekomst van het project.”

Overijssel heeft 1,1 miljoen euro gereserveerd om het innovatiecentrum S/park van de grond te krijgen. “Ergens dit jaar moet de provincie een klap geven op of we dat geld gaan uitgeven of niet,” zegt Nooter. “Ik vind eigenlijk dat we vóór dat moment definitieve duidelijkheid moeten hebben over de voortgang van de plannen en het commitment van Nouryon.”