Energieproductie boven verwachting

Voor het derde jaar op rij produceerden de zonnepanelen circa 5% meer dan verwacht. De deelnemers verdienen daarmee in ongeveer zeven jaar hun inleg in het project terug. De looptijd van het project is (minstens) vijftien jaar.

Energieneutraal investeringsproject in eigen buurt

Niet iedereen is in de gelegenheid zelf zonnepanelen aan te laten leggen op zijn of haar dak of zelf windenergie op te wekken in de achtertuin. Daarom heeft de overheid in 2014 de postcoderoosregeling in het leven geroepen. Zo kunnen particulieren die geen eigen dak hebben ook investeren in duurzaam dichtbij opgewekte energie en hier bovendien financieel voordeel van hebben.

Nieuwe regeling en nieuwe projecten

Per 1 april 2021 wordt de regeling aangepast. De hoofdlijnen van de regeling zijn inmiddels bekend en zien er gunstig uit. De Deventer Energie Coöperatie is volop bezig met het voorbereiden van meerdere nieuwe projecten in Deventer. Deelname is interessant voor inwoners van Deventer die geen zonnepanelen op het eigen dak kunnen of willen plaatsen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via https://www.deventerenergie.nl/postcoderoosproject