Alleen in Hellendoorn, Twenterand, Tubbergen en Dinkelland staan de christendemocraten nog op de meeste stemmen. In de grootste stad Enschede is de VVD net als vier jaar geleden de grootste partij. In 2017 was de PVV nog de tweede partij in Enschede, dat is bij deze verkiezingen D66 geworden. De VVD is in zestien Overijsselse gemeenten de grootste geworden, dat waren er nog acht in 2017, zo  meldt RTV Oost.

In Deventer en Zwolle is D66, de partij van Sigrid Kaag, de grootste geworden. Vier jaar geleden was dat in beide steden nog de VVD. In Staphorst, Zwartewaterland en Rijssen-Holten houdt de SGP traditiegetrouw stand als grootste partij. Almelo was vier jaar geleden de enige Overijsselse gemeente waar de PVV de grootste werd, deze keer heeft de VVD de partij van Geert Wilders naar de tweede plaats verdrongen. 

De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas uit Deventer komt met één zetel in de Kamer. De partij scoorde in alle Overijsselse gemeenten. Procentueel haalde de partij de meeste stemmen in Raalte (6,9 procent), gevolgd door Tubbergen (6,7) en Ommen (6,6). In Deventer haalde de partij 3,1 procent van de stemmen, in Hengelo, Enschede een Zwolle bleef het aantal stemmen op BBB onder de 1 procent. 

In de loop van de dag wordt de rest van de stemmen geteld. Dan wordt ook duidelijk hoe in de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is gestemd.