De zitgymlessen bestaan uit 45 minuten sporten en 15 minuten gezellig bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee. De kosten voor deelname zijn €4.50,- per keer en opgeven is gewenst. Tijdelijk biedt men een gratis proefles! Alle locaties zijn ook voor minder mobiele inwoners goed toegankelijk.

Meer Bewegen voor Ouderen, waar zitgym onderdeel van uitmaakt, wordt in Deventer gefaciliteerd door Raster Ouderenwerk. Raster Ouderenwerk werkt vanuit de principes van ‘positieve gezondheid’. Dat wil zeggen dat men samen met ouderen zoekt naar wat hen gelukkig maakt, wat hen drijft én wat ze te bieden hebben. Met als doel dat ze zo lang en prettig mogelijk, en in verbinding met anderen, zelfstandig hun leven kunnen leiden.  

Op die manier ondersteunen ze al jaren een steeds groter groeiende groep ouderen. Samen organiseren ze activiteiten om verbindingen in buurten, wijken en dorpen te versterken. Naast uitjes zijn dat wekelijks terugkerende activiteiten, zoals Meer Bewegen voor Ouderen, klaverjassen en jokeren, line-dance, yoga, sportief wandelen en koersbal. De groepen komen op diverse locaties samen in Deventer en Bathmen.  

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie, voor een gratis proefles of om je op te geven voor één van de activiteiten telefonisch contact met 0570-611247 of stuur een mail naar seniorenactiviteiten@rastergroep.nl.