In de andere baan was de spanning groot bij Felyne Frederiks, Maura Schrijver, Béli Miedendorp de Bie, Sterre Dudok van Heel en Malou Arts. De beste wedstrijd telt voor doorstroming en vorige wedstrijd was er niet optimaal geturnd vanwege ziekte en blessures, dus nu was het erop of eronder. Maura turnde een nette wedstrijd hoewel het inturnen op balk wel de nodige stress opleverde. Maar met de 5e score op vloer wist ze zich te verzekeren voor plaatsing. Ook Malou Arts kende duidelijk een betere wedstrijd dan vorige keer en mag ook in het landelijke circuit uitkomen. Béli had duidelijk haar dag niet en moeste een aantal vallen incasseren op balk en vloer. Gelukkig was haar vorige wedstrijd goed genoeg om plaatsing af te dwingen. Sterre liet bij balk zien hoe lang ze in een spagaat handstand kan blijven staan en kreeg daar een waarderend knikje voor van de jury. Felyne werd gehinderd door pijnlijke hakken, maar turnde wel een mooie pirouette combinatie op vloer.

In Emmeloord was het de beurt aan de turnsters in de 4e divisie. Isa Kouwer mocht het spits afbijten voor de SVOD turnsters. Vorige jaar nog uitkomend in de 5e divisie, dus nu bezig met moeilijkere oefenstof en sterkere tegenstanders. Isa turnde niet onverdienstelijk, maar zal nog meer aan stabiliteit moeten winnen om bovenin mee te kunnen doen.

Pupil Iris Starink had voor de zomervakantie haar Zutphense turnpakje verruild voor een SVOD pakje en ging ook een niveau hoger turnen. Voor haar dus nu een vloeroefening op muziek. Dat deed Iris uitstekend, maar ook haar balkoefening was goed. Tevreden kan ze terug kijken op haar debuut. Helaas moest ze het deze wedstrijd doen zonder clubgenootje Fynn Rensman die geblesseerd thuis bleef.

Junior turnster Ivona Beltman maakte de overstap vanuit Harfsen. Haar voorbereiding was zeker niet optimaal door een vervelende knieblessure en ziekte. Toch knokte ze zich door de wedstrijd heen. Ivona kwam kracht te kort op brug , maar liet een goede indruk achter met een lekkere vloer oefening. Hier ook tevredenheid al om.

Begin maart zullen de 4e divisie turnsters nogmaals naar Emmeloord afreizen voor de play offs. Tot die tijd dus hard trainen.