Net als voorgaande edities zal het muzikale aspect weer verzorgd worden vanuit de Muziekkoepel Nering Bögel. Dit jaar zal kunstenaar Oscar Prinsen zorgen voor een balans tussen kunst en muziek. Dit zal variëren tussen oudere singels uit onder andere soul, funk, jazz en pop, maar ook zal hij het publiek vermaken met Franse chansons.

Er kan op de markt op een veilige 1,5 meter afstand worden gepicknickt met de verrassende gerechten van de ruim 10 foodtrucks die aanwezig zullen zijn op de markt. De Zeldzaam Mooi Markt biedt onder andere unieke, originele en handgemaakte producten. Maar ook andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen van veelal lokale en regionale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers aan.

Met meer dan 75 verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van sieraden, illustraties, kunst, (woon)accessoires, tot tassen, ambachtelijke lekkernijen, kleding en nog veel meer. Ook zijn er verschillende workshops en demonstraties van deelnemers. 
 
Bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp geeft tijdens de Zeldzaam Mooi Markt mega zeepbellen demonstraties voor jong en oud. Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt volgens de organisatie zo bijzonder.