De afgelopen 6 jaar is in het Havenkwartier een mooie mix aan woningen ontstaan. Niet één van de 28 woningen in het plangebied zelf- en samenbouw is hetzelfde. 

De laatste kavels worden gebouwd onder de noemer ‘wil-je-met-me-bouwen’. Dit collectieve bouwproject bestaat uit 4 woningen die op maat worden gemaakt. De toekomstige eigenaren hebben zelf bepaald hoe de woning eruit komt te zien. Het Havenhuis bestaat uit geschakelde modules ieder met een eigen opgang op straatniveau. 

Er is nog meer bedrijvigheid te verwachten in het Havenkwartier. Hegeman is bezig met de ontwikkelingen van ObjectOne vlakbij de grijze silo. Het ontwerp is in de basis eenvoudig, constructief slim en flexibel van opzet, zonder vast omlijnd eindbeeld. Een deel van de toekomstige bewoners kan naar eigen inzicht de woning vormgeven. Het geheel wordt een bijzonder en uniek woongebouw. 

DUWO realiseert een meerlaags gebouw op de hoek van de Oostzeestraat/Scheepvaartstraat voor de huisvesting van studenten. Het gebouw gaat plek bieden aan circa 140 studenten. De woningen dragen bij aan de levendigheid in het Havenkwartier.