Waar Go Ahead Eagles in het eerste oefenduel met SC Telstar het net niet wist te vinden, was het in Utrecht na amper twee minuten al raak. Bradly van Hoeven kreeg uit een corner twee kansen voor te zetten en zag hoe Sam Beukema zijn tweede poging tot doelpunt promoveerde. Ook het eerste gevaar van FC Utrecht liet niet lang op zich wachten. Nick Venema stoomde een minuut na de 0-1 op en testte Jay Gorter van afstand. De doelman redde op het venijnige schot met zijn bovenlichaam. 

In de tweede helft kreeg FC Utrecht twee kansen om de stand gelijk te trekken. Jonas Arweiler en Nick Venema kregen beiden een goede schotkans, maar schoten respectievelijk op een Eagles-been en over. Aan de andere kant had Frank Ross de voorsprongverdubbelaar op de voet. Na een snelle uitbraak mikte hij de bal een meter naast het doel van Paes. 

Tweede wedstrijd

Dan de tweede wedstrijd. FC Utrecht, met sterkhouders als Sean Klaiber, Justin Hoogma en Gyrano Kerk in de basis, trok het initiatief al snel naar zich toe. Mitchel Michaelis onderscheidde zich door – zij het soms met moeite – te redden op inzetten van Kerk, Justin Lonwijk en Klaiber. Ook op de eerste poging van Adrián Dalmau had hij na acht minuten spelen een antwoord, maar de spits scoorde alsnog vanuit de rebound: 1-0. 

De tweede helft was zeven minuten oud toen Coen Temminck twee schotkansen liet noteren. Beide pogingen werden geblokt. Aan de andere zijde kon Othman Boussaid in een druk zestienmetergebied zomaar doorlopen, maar hij stuitte op Michaelis. De Eagles-doelman trad niet veel later ook handelend op door een schot van Bart Ramselaar over de deklat te tikken. Zijn collega aan de overkant, Paes, bracht negen minuten voor het eindsignaal redding op een goed schot van Sam Crowther. Daar bleef het qua kansen bij in een snikheet Utrecht, waardoor 1-0 de eindstand werd.