WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe stijgen door zomervakantie 

Eind augustus 2019 verstrekte UWV 8.031 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 0,4% (+34 uitkeringen). Dat is iets minder dan de landelijke stijging van 1,1%. Dit komt vooral door een gebruikelijke toename vanuit het onderwijs vanwege vakanties in de zomer. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 16,0%, oftewel 1.530 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling van het afgelopen jaar (-14,9%). 

Twentse WW-uitkeringen nemen toe door onderwijs en bouwvak 

Eind augustus 2019 verstrekte UWV 8.148 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 3,9% (+307 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke stijging van 1,1%. Dit komt vooral door een gebruikelijke toename vanuit het onderwijs vanwege vakanties in de zomer. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. De WW-uitkeringen van uitzendkrachten in de bouw stijgen door de bouwvak ook. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 17,2%, oftewel 1.695 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling van het afgelopen jaar (-14,9%).  

Door zomervakantie stijgen WW-uitkeringen in Regio Zwolle 

Eind augustus 2019 verstrekte UWV 6.591 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een toename van 2,8% (+178 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke stijging van 1,1%. Dit komt vooral door een gebruikelijke toename vanuit het onderwijs vanwege vakanties in de zomer. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 17,5%, oftewel 1.397 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling van het afgelopen jaar (-14,9%).