Door seizoensinvloeden dalen WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe 

Eind mei 2019 verstrekt UWV 8.353 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,4% (-118 uitkeringen). Dat is minder dan de landelijke daling van 2,6%. 

De regionale afname komt deels door de seizoensgevoeligheid van bepaalde sectoren. In de bouw en landbouw kunnen bepaalde werkzaamheden in de winter in mindere mate uitgevoerd worden. In het voorjaar neemt het werk in deze sectoren weer toe en daalt het aantal WW-uitkeringen. De uitzendbureaus zijn ook gevoelig voor seizoensinvloeden. Hier dalen de WW-uitkeringen vooral aan mensen met een bouwberoep, zoals bouwarbeiders en schilders. 

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 18,8%, oftewel 1.936 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%). 

WW-uitkeringen in Twente dalen door bouw en landbouw 

Eind mei 2019 verstrekt UWV 8.594 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 3,6% (-317 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 2,6%. De afname in Twente komt deels door de seizoensgevoeligheid van bepaalde sectoren. In de bouw en landbouw kunnen bepaalde werkzaamheden in de winter in mindere mate uitgevoerd worden. In het voorjaar neemt het werk in deze sectoren weer toe en daalt het aantal WW-uitkeringen. De uitzendbureaus zijn ook gevoelig voor seizoensinvloeden. Hier dalen de WW-uitkeringen vooral aan mensen met een bouwberoep, zoals bouwarbeiders en schilders. 

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 19,2%, oftewel 2.047 uitkeringen. Deze afname is eveneens groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%). 

In Regio Zwolle dalen WW-uitkeringen bij bouw en landbouwberoepen 

Eind mei 2019 verstrekt UWV 6.991 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 3,8% (-277 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 2,6%. 

De afname in Regio Zwolle komt deels door de seizoensgevoeligheid van bepaalde sectoren. In de bouw en landbouw kunnen bepaalde werkzaamheden in de winter in mindere mate uitgevoerd worden. In het voorjaar neemt het werk in deze sectoren weer toe en daalt het aantal WW-uitkeringen. De uitzendbureaus zijn ook gevoelig voor seizoensinvloeden. Hier dalen de WW-uitkeringen vooral aan mensen met een bouwberoep, zoals bouwarbeiders en schilders. 

Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 19,5%, oftewel 1.696 uitkeringen. Deze afname is eveneens groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-16,7%).