In Regio Zwolle speelt daarnaast de sterke aanwezigheid van vervoer & logistiek een rol. Ook daar is de afname relatief groot.   

In juni nemen WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe af
Eind juni 2020 verstrekte UWV 10.090 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,8% (-182 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke afname van 0,2%. Een verklaring is de sterke aanwezigheid van de bouw in de regio. In deze sector dalen de WW-uitkeringen meer dan gemiddeld.
Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen hoger. De regionale stijging is 19,3%, oftewel 1.632 uitkeringen. Deze toename is kleiner dan de landelijke stijging het afgelopen jaar (+23,9%). 

Lichte afname WW-uitkeringen in juni in Twente
Eind juni 2020 verstrekte UWV 10.274 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 0,7% (-75 uitkeringen). Dat is iets meer dan de landelijke afname van 0,2%. Een verklaring is de sterke aanwezigheid van de bouw in de regio. In deze sector dalen de WW-uitkeringen meer dan gemiddeld.
Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen hoger. De stijging in Twente is 25,0%, oftewel 2.058 uitkeringen. Deze toename is groter dan de landelijke stijging het afgelopen jaar (+23,9%). 

WW-uitkeringen in Regio Zwolle nemen af in juni
Eind juni 2020 verstrekte UWV 7.602 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 2,1% (-162 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijk afname van 0,2%. Een verklaring is de sterke aanwezigheid van de bouw en vervoer & logistiek in de regio. In deze sectoren dalen de WW-uitkeringen meer dan gemiddeld.
Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen hoger. De stijging in Regio Zwolle is 17,4%, oftewel 1.128 uitkeringen. Deze toename is kleiner dan de landelijke stijging het afgelopen jaar (+23,9%).