Voorafgaand aan de wedstrijd werd de ploeg van Kees van Wonderen al flink op scherp gezet. Spelers en staf vertrokken richting Breda onder luide aanmoedigingen van Eagles-aanhangers. “De supporters heb ik echt wel gemist”, vertelde Wout Droste na afloop van het duel glunderend. “Als je vertrekt, en je ziet al die mensen… Dat doet natuurlijk wat met je, het zet je op scherp.” En dat was terug te zien in de beginfase van de wedstrijd. “We speelden erg dominant’’, vond Droste. “We creëerden veel kansen, hadden alle rust aan de bal en drongen NAC steeds verder terug. Daar kwam die goal ook uit voort. Toch denk ik dat we daar nog meer uit konden halen.” 

Wout Droste doelde daarmee op de vele gemiste kansen van Go Ahead Eagles, waardoor de score niet verder opliep. “Dan kom je in de tweede helft in een fase waarin het allemaal net niet goed valt en daar baal je dan ontzettend van”, aldus de rechtsback. “Dan wordt het toch nog even moeilijk, zeker gezien de geringe voorsprong. Zij krijgen dan steeds meer het gevoel dat ze het nog kunnen omzetten. Gelukkig hadden we het verdedigend weer goed voor elkaar. Uiteindelijk hebben we niet veel weggegeven.” 

Door de overwinning kwam Go Ahead Eagles in het klassement op één punt van NAC Breda en kruipt het steeds meer richting de tweede plek, die recht geeft op directe promotie. “Natuurlijk kijken we met een schuin oog naar de ranglijst”, gaf Droste toe. “Het wordt nu écht spannend. Het komt steeds dichter bij elkaar te staan en dat is ook onze verdienste. Wie weet wat er nog mogelijk is als we zo blijven presteren. Natuurlijk krijgen we nog wel een heel moeilijk programma tegen clubs die er precies hetzelfde in staan als wij. Zij moeten ook winnen. Toch kan dit competitieslot nog wel eens heel mooi worden.”