Wethouder Rob De Geest: “Fijn dat er na al die jaren eindelijk een mooie invulling voor deze plekken komt. Een mooie ontwikkeling voor Voorstad.” Het plan voor de oude speeltuinlocatie is opgesteld met Rentree en Solis Zorggroep. Rentree bouwt 21 sociale huurappartementen voor ouderen. Daarnaast komen er 40 appartementen van Solis Zorggroep voor zorgbehoevende ouderen. Ook komt er ruimte om elkaar te ontmoeten. Rentree en Solis werken de globale plannen verder uit. 

Gezellige plek 

De Geest: “Dankzij dit plan kunnen ouderen langer in hun wijk blijven wonen met passende zorg dichtbij. Solis en Rentree willen voor een gezellig plek zorgen waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dat versterkt de buurt.” 

Openbare inschrijving 

Naast de appartementen van Solis en Rentree is het plan om op het Shita-terrein circa 5 woningen en 16 appartementen te realiseren. Dit project wordt op de markt gezet via openbare inschrijving. Ontwikkelaars kunnen zich inschrijven met een bod en een plan voor het terrein, waarna een selectie op prijs en kwaliteit volgt. 

Locatie van de gemeente 

Beide locaties zijn eigendom van de gemeente. Op het ene stuk stond de zogenoemde Shita-flat, waar eerder studenten en medewerkers van het Deventer Ziekenhuis woonden. De flat is in 2008 gesloopt. Op het andere deel stond tot een aantal jaar geleden speeltuinvereniging De Driehoek. Die is verhuisd naar de hoek van de Veenweg en de Rielerweg.