Als een woningcorporatie energiebesparende maatregelen wil treffen, dan moet een meerderheid van de huurders het daarmee eens zijn. Maar liefst 95% van de huurders in de Rivierenwijk zei ‘JA’ tegen het plan van Rentree om de woningen op te knappen en energiezuinig te maken. Dat betekent dat de werkzaamheden definitief doorgaan.

Van een gemiddeld energielabel E naar A
Michiel Groothedde, projectleider bij Rentree is blij met zoveel draagvlak. “Een Grote Aanpak als deze is best ingrijpend. Naast isolerende werkzaamheden worden in veel huizen ook de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd. Daarmee zet je een huis wel even op z’n kop, ja. Gelukkig zien verreweg de meeste huurders de werkzaamheden wel zitten. Het is even doorbijten, maar daarna heb je een duurzamer en comfortabeler huis.” De huurwoningen die nu een gemiddeld energielabel E hebben, krijgen door de energiebesparende maatregelen, straks een energielabel A. En huurders die dat willen kunnen zonnepanelen op het dak laten leggen. Daarmee is een duurzame Rivierenwijk weer een stapje dichterbij. 

Samen met Salverda, Instain en Wolters
 Vorige week tekende Rentree de overeenkomst met SalverdaInstain en Wolters. Zij voeren de werkzaamheden aan de huurwoningen uit. De werkzaamheden starten in april en duren ongeveer anderhalf jaar. Er wordt begonnen in de Lekstraat en straat voor straat naar de Oude Bathmenseweg toegewerkt. 

Ook voor particuliere woningeigenaren 
Verspreid door de buurt zijn er ook koopwoningen. De eigenaren kunnen – als zij dat willen – meedoen met de werkzaamheden. De gemeente kan helpen met advies, bijvoorbeeld door de inzet van een gratis energiecoach (www.gratisenergiecoach.nl) die alles weet over besparende maatregelen en subsidies voor verduurzamen.