De bewoners zijn mensen met een verstandelijke beperking. Een deel van de bewoners woont nu al bij Zozijn in Deventer op andere locaties. Door het samenvoegen van deze locaties op een nieuwe ontstaat voor Zozijn de mogelijkheid om nog beter maatwerk voor elke cliënt te leveren. De cliënten hebben namelijk een verschillende begeleidingsbehoefte: van meer zelfstandig wonen en begeleiding op afstand tot groepswonen met veel nabijheid van een begeleider. 

De 36 woonvoorzieningen zijn verdeeld over drie woonlagen en het gebouw krijgt de uitstraling van het voormalig kantoorpand van Auping. Elke bewoner krijgt een eigen woon-slaapkamer met eigen badkamer en elke groep van bewoners heeft daarnaast een gemeenschappelijke huiskamer. In het gebouw worden mogelijkheden geboden voor dagbesteding voor de cliënten. Het bijzondere aan dit gebouw is dat dit een gebouw wordt zonder gasaansluiting of wordt aangesloten op een warmte netwerk. De benodigde warmte en het warmwater wordt zelfstandig binnen het gebouw opgewekt, dit betekent dat er extra veel zonnepanelen worden toegepast. Het wordt daarmee echt een duurzaam gebouw dat Zozijn ook weer verder helpt in haar ambitie om te komen 0% CO2 uitstoot in 2050. 

Het zorggebouw maakt deel uit van Het Johannes Aupingkwartier waar Ter Steege Bouw Vastgoed werkt aan een bijzonder stukje Deventer. Dit wordt een stoere en robuuste nieuwe wijk. Het plan bestaat uit 121 woningen en 36 zorgstudio’s, een mix van koop en huur en in verschillende prijsklassen. De nieuwe wijk ligt aan de Laan van Borgele in Deventer. 

Naar verwachting kunnen de bewoners in het najaar van 2022 verhuizen naar hun nieuwe woonvoorziening, een en ander is nog wel afhankelijk van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.