Aan de andere kant van het veld hadden de Activia verdedigers hun handen vol aan de voorhoede van de thuisploeg; met name de centrumspits was een voortdurende plaag.

De ruststand was 1 – 0 en die ene goal was uit de lucht komen vallen. Een onnodig weggegeven vrije trap net buiten de 16 werd richting de doelmond geschoten en toen de vele voor het doel staande spelers de bal allen niet toucheerden viel die bij de tweede paal binnen.  Meteen na die openingsgoal kreeg de thuisploeg nog een levensgrote kans maar die werd onbeheerst over het doel geschoten.

De tweede helft was amper in gang gefloten of de 2 – 0 lag al in het net. En daarna ging het snel. Het werd ook 3 en 4 – 0 voordat Guus Leerkes de 0 voor Activia van het bord schoot via een vrije trap waar de Witkampers keeper zich op verkeek. De laatste goal was er weer één voor de thuisploeg waardoor de eindstand 5 – 1 werd.

Een dikke nederlaag dus. Vanuit Activia oogpunt misschien iets geflatteerd maar met name in het eerste deel van de tweede helft kwamen de Witkampers wel heel makkelijk aan de kansen en doelpunten.

Volgende week  nieuwe kansen; dan thuis tegen Robur et Velocitas.