De oud-speler van zowel de Eagles als Utrecht heeft een zware periode achter de rug door het auto-ongeluk op Malta en zal nooit meer professioneel kunnen voetballen. Ook financieel verkeert hij in zwaar weer door de medische kosten die hij heeft moeten maken. Dit werd opgepikt door Utrecht-fan Carolien van Meel, die aan de basis stond van de inzamelingsacties voor De Kogel. Een bedrag van ruim €16.000 werd in de rust door Carolien aan de oud-speler overhandigd, die zichtbaar geraakt was door de steun. Na de wedstrijd kreeg Leon de Kogel nóg een cheque, ditmaal van €7.500.

Zeker emotioneel was de aftrap door -de op krukken lopende- Leon op de middenstip. Desondanks wist Go Ahead Eagles  de leiding te nemen uit een penalty, die door Veldmate werd verzilverd. Drie minuten later tekende Van der Venne de 0-2 op het scorebord.

Na de rust werden de 871 bezoekers getrakteerd op prachtige treffers door Van der Venne en Veldmate (1-4) met als toetje een prachtig schot  door Pattynama. Met een eindstand van 2-4 en de drie broodnodige punten werd de bijzondere avond afgesloten.