Steungezinnen 

Wil jij een dagdeel per week een kind bij jou thuis opvangen? Zodat de ouders en kind even op adem kunnen komen? Verandering van omgeving, een plek waar het kind zich welkom voelt en onbevangen positieve aandacht krijgt. Heb jij ruimte in jouw hart en in je huis? En wil je onderzoeken of het iets voor jou is? Neem contact op! We kijken stap voor stap of we tot een match kunnen komen. Dit is altijd maatwerk. Alleenstaanden en stellen met of zonder eigen kinderen en huisdieren, je bent welkom! 

Pleegzorg 

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Het kind wordt dan niet door de eigen ouders maar door pleegouders verzorgd en opgevoed. Soms woont een kind voor korte tijd in een pleeggezin, maar het kan ook voor een langere periode zijn. Een kind kan de hele week in een pleeggezin wonen. Het kind kan ook af en toe in het weekend of in een vakantie bij een pleeggezin logeren. Dan spreken we over deeltijdpleegzorg. Wanneer ouders niet de juiste zorg en aandacht aan hun kinderen kunnen bieden, kan pleegzorg een oplossing zijn. De meeste gezinnen krijgen eerst hulp als hun kind nog thuis woont. Is dat niet voldoende voor de ontwikkeling en veiligheid van het kind? Dan kan besloten worden dat het kind tijdelijk of voor een langere periode ergens anders gaat wonen. Ouders kunnen zelf voor pleegzorg kiezen, in overleg met de hulpverlening. Zo worden de ouders tijdelijk ontlast. En het kind heeft dan een rustige en veilige plek om te wonen. Soms bepaalt de kinderrechter dat een kind naar een pleeggezin moet. 

Gezinshuisouders 

Gezinshuisouders nemen jongeren in verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende problematiek op in hun huis. Kinderen kunnen op deze manier opgroeien in een gezinssituatie. Gezinshuisouders zijn professioneel opgeleide mensen, die kennis van zaken hebben waardoor ze kinderen op een zo goed mogelijke manier kunnen begeleiden. Gezinshuisouders worden begeleid en ondersteund door een professionele organisatie. 

Gezinshuis ouders zijn de spin in het web als het gaat om regelzaken rondom deze kinderen. Hierbij ben je niet alleen bezig met praktische regelzaken (zoals naar voetbal of afspreken met vriendjes/vriendinnetjes). Deze kids hebben te maken met een heel netwerk. Denk hierbij aan ouders, broers/zussen, begeleidende instanties en voogden. Voor het kind is het van groot belang deze (familie)banden te herstellen/goed te houden. Het regelen van bezoekjes en overleggen met begeleidende instanties komt dan ook steeds terug. 

Tijdens deze bijeenkomst vertellen direct betrokkenen over hun ervaringen en expertise. Na afloop kun je bij de verschillende stands meer informatie krijgen en is er gelegenheid om in gesprek te gaan. 

Datum: Maandag 8 november
Locatie: Stadhuis, Grote Kerkhof 2 7411 VA Deventer
Tijdstip: 19.30 uur

Aanmelden kan via: a.boveree@deventer.nl