Wethouder Carlo Verhaar: “Ik ben ontzettend blij dat het werk nu echt gaat beginnen. We hebben een prachtig plan dankzij de inbreng van omwonenden en ondernemers. Ik verheug me erop om volgend jaar zomer op een terrasje te genieten van de nieuwe inrichting!”

Drukte op het Grote Kerkhof

De werkzaamheden starten aan de kant van de Lange Bisschopstraat. Tot eind 2021 werkt de aannemer tot aan de kruising met de Polstraat. De planning vanaf begin 2022 is nog niet bekend. Er werken verschillende aannemers tegelijk aan het plein. Dit kan zorgen voor overlast. De aannemers hebben goed overleg met elkaar. Overlast voor bewoners, ondernemers en bezoekers wordt tot een minimum beperkt.

Hergebruik maar ook nieuwe bijzondere elementen

Het gebied rondom de Lebuinuskerk wordt voorzien van bestrating met bak- en natuursteen. Het hergebruik van onder andere de klinkers, de zogenaamde ‘Deventer mix’, versterkt de historische uitstraling. Het Grote Kerkhof krijgt voor een groot deel halfverharding.

Terrassen krijgen een betere plek op het plein en er komt een waterspiegel op het Grote Kerkhof, om in te spelen of om aan te mijmeren. De pleinen en historische panden sluiten beter op elkaar aan. Stoepjes voor oude panden worden in ere hersteld. Het plein krijgt bomen die passen bij de sfeer van het plein en de Kleine Poot krijgt een plantvak voor extra groen

Lees meer over de ontwikkelingen van de Lebuinuspleinen op de website: www.deventer.nl/lebuinuspleinen.