Rijkswaterstaat waarschuwt dat de extra reistijd, als gevolg van werkzaamheden, kan oplopen tot ruim een half uur, zo meldt RTV Oost. 

Tot en met december werkt Rijkswaterstaat tussen Deventer-Oost (aansluiting 24) en Bathmen (aansluiting 25) aan de wegverbreding van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Tijdens de werkzaamheden blijven twee rijstroken in beide richtingen beschikbaar. Rijstroken zijn verlegd en versmald en de maximumsnelheid is aangepast naar 90 kilometer per uur. 

Vanaf vrijdag 10 mei zijn weggebruikers meer tijd kwijt op het traject. Met name in de spits ontstaan langere files. Voor vrachtverkeer geldt een inhaalverbod. Weggebruikers worden geïnformeerd over de hinder en maatregelen via aankondigingsborden langs de weg en informatieborden boven de weg. 

Drukke weg
De aanpassingen aan de A1 zijn nodig omdat het de laatste jaren een stuk drukker is geworden op de weg. Met name de hoeveelheid vrachtverkeer nam toe. Het traject is een belangrijke handelsroute, zowel binnen als buiten Nederland. 

Samen met de provincies Overijssel en Gelderland en de Cleantech Regio investeert het Rijk ruim 400 miljoen euro in het verbreden van de A1. Tussen Apeldoorn en Deventer naar 2×4 rijstroken en tussen Deventer en knooppunt Azelo naar 2×3 rijstroken.