Richard Oosterwegel

 

Op bezoek op de Schoapenwei kwam nummer twee van de ranglijst Sportclub Lochem. Ten opzichte van de vorige week was Bart Wippert weer van de partij maar nu was Wouter Hameka weer afwezig (die kwam gedurende de wedstrijd terug van een weekje vakantie en mocht uiteindelijk het laatste kwartier nog meedoen).

 

Gedurende de eerste helft was tegenstander Lochem de betere ploeg. Het had veelal de bal en ook al werden niet veel echte kansen gecreëerd; zij hadden wel duidelijk de overhand. Na 38 minuten resulteerde het overwicht in een 0 – 1 voorsprong toen er, niet voor het eerst, ruimte werd gevonden in de linker verdedigingszone van Activia. De voorsprong stond echter maar heel kort op het bord want amper een minuut later verslikte de Lochemse doelman zich bij het uitverdedigen in spits Mikkers. Bij een ultieme poging de bal weg te trappen raakte hij vooral de aanvaller en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Deze werd koeltjes benut door Guus Leerkes en zo werd de rust bereikt met een 1 – 1 stand.

 

Na rust leek het beeld zich voort te zetten en ook al kreeg Activia via Michael Hubner de eerste kans: toen Lochem na wat apathisch verdedigen in de eigen 16 de 1 – 2 kon binnen koppen tekende zich een moeizame tweede helft aan. Het pleit echter voor de ploeg van trainer Hulshof dat zij de rug rechtten en in de laatste 35 minuten de betere ploeg waren. Via een bij de tweede paal ingeschoten bal door Jarle Visser werd het 2 – 2 en in de fase hierna was Activia een aantal keren dichtbij de voorsprong. Het past echter wel in de fase waarin de ploeg verkeert dat het niet 3 – 2 werd maar juist 2 – 3. Deze kwam op het bord na een knap schot van net buiten de 16 maar paste niet in het beeld van de wedstrijd op dat moment. Activia leek hierna voor de derde keer snel gelijk te maken maar in de laatste 20 minuten greep de Lochemse doelman de hoofdrol. Hij wist op goede mogelijkheden van Jay-Jay van Keijzerswaard (2 x) en Michael Hubner knap te redden en werd geholpen toen Guus op de lat kopte. En het zat Activia ook weer niet mee toen na een opstootje wel 2 spelers van Activia met geel werden bestraft terwijl de spits van Lochem die een elleboogstoot uitdeelde en daarmee de lont in het vuur stak zonder straf (een logische rode kaart) weg kwam.

 

Terwijl Activia 10 minuten voor tijd de laatste aanvallende wissels voor bereidde werd het 2 – 4 en daarmee leek het pleit wel beslecht. Met ondertussen 10 spelers (Bart had zijn tweede gele kaart gekregen na een onhandige overtreding op het middenveld) werd echter nogmaals aangezet en werd zelfs een tweede strafschop afgedwongen toen Wouter van de sokken werd gelopen. Guus was opnieuw rustig en benutte ook dit buitenkansje maar de tijd hierna was niet lang genoeg meer om een absoluut verdiend punt af te dwingen. Een zure nederlaag dus; maar laten we ons vasthouden aan het goede spel in de tweede helft; de getoonde vechtlust en de diverse afgedwongen kansen tegen de nummer twee op de ranglijst. Kunnen we dat ook in de laatste 9 wedstrijden opbrengen dan kunnen resultaten niet uitblijven.