”MAMACITA” is een liedje van de Amerikaanse groep The Black Eyed Peas, Ozuna en J Rey Soul. Het liedje kwam uit op 10 april 202 en werd geproduceerd door will.i.am en Johnny Goldstein. Het liedje is zowel Engels- als Spaanstalig. Het liedje heeft op nummer 18 van de Nederlandse Top 40 gestaan.

Opkomst

Black Eyed Peas begon als een project met drie rappers en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen toen Fergie het vierde bandlid werd. Rappers will.i.am, apl.de.ap en Taboo hadden al twee albums uitgebracht. Bekende hits van de band zijn ‘I Got A Feeling’, ‘Pump It’ en ‘The Time (Dirty Bit). De groep werd gevraagd om tijdens de finale van de Super Bowl de weerldbekende halftime show te doen. Die van de groep staat bekend als één van de slechtste ooit en wat later werd het stil rond het viertal. Pas zeven jaar later kwam Black Eyed Peas met nieuwe muziek en dat zonder Fergie of veel aandacht.

Toen will.i.am, apl.de.ap en Taboo vorig jaar verder gingen hadden ze Jessica Reynoso met zich mee om Fergie haar rol op zich te nemen. Dat doet ze ook op de nieuwste single “MAMACITA” al gebeurt dat tegenwoordig onder de naam J. Rey Soul. Ook Ozuna is te horen op het lied. Deze rapper bracht al verschillende albums uit.

“MAMACITA” is een zomers nummer en dat vanaf de eerste lijnen. De Spaanse rap van Ozuna gaat goed samen met de zuiderse beats. Buiten will.i.am komen de overige mannelijke Peas niet veel aan bod, maar ‘Fergie De Tweede’ is wel een rode draad door het lied. De Amerikaanse zangeres met zowel Afrikaanse als Filipijnse roots fungeert als ruggengraat van het lied dat na enkele keren al aardig blijft hangen.

Black Eyed Peas & Ozuna & J. Rey Soul met MAMACITA hoor je deze week bij Drtv.