Deze week is allereerst bedoeld om de vaak ondergewaardeerde (verenigings-)scheidsrechters en assistenten te bedanken voor hun inzet. De drie COVS-groepen in de Stedendriehoek benutten hem dit seizoen echter eveneens om alle aangesloten scheidsrechters een optimale start van de competitie 2018-19 te bezorgen!

BIJEENKOMSTEN
De drie meest wezenlijke onderdelen van de voetbalarbitrage komen in drie achtereenvolgende bijeenkomsten bij de clubs aan de orde. De Week van de Scheidsrechter wordt zo ook een échte week vóór de scheidsrechter.

WEERBAARHEID
Zo hebben John Elskamp, stressreductiespecialist uit Twello en  Marchel Turnhout militair begeleider, een buitentraining en lezing georganiseerd waarbij ze de weerbaarheid willen vergroten bij het scheidsrechterskorps. Dit vindt plaats op dinsdag 9 oktober in Eefde.

COMMUNICATIE
Een dag later zal in het verenigingsgebouw van de Deventer Scheidsrechter vereniging een presentatie gehouden worden met als leidraad communicatie. Scheidsrechter en docent Marcel van Schalkwijk probeert zijn collega scheidsrechters nieuwe inzichten mee te geven vanaf 20:00 uur aan de Keurkampstraat 3.

MOTIVATIE
Betaald voetbal scheidsrechter Jochem Kamphuis is te gast in Apeldoorn op donderdag 11 oktober waar hij het thema motivatie zal uitdragen. De veelbesproken leidsman van de KNVB start om 20:00 uur, direct na een korte veldtraining.

Het motto van de samenwerkende scheidsrechter verenigingen uit Apeldoorn, Zutpehen en Deventer voor deze week is:
DE KRACHT VAN SAMEN
Zo publiceren ze:
Scheidsrechters staan er vaak alleen voor. De scheidsrechtersverenigingen in de Stedendriehoek bewijzen het tegendeel ! Samen trainen, spelregels oefenen, bijscholingen volgen; het toont aan dat ook een scheidsrechter een teamspeler is.

Meer informatie over de bijeenkomsten en de week van de scheidsrechter tref je aan op de site van DSVeo