De gemeente ondersteunt inwoners met adviezen en het beschikbaar stellen van materialen. 

Zelf een asbest dak verwijderen 

Een asbest dak van een schuur van minder dan 35m2 kunt u zelf verwijderen. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, lees hierover meer op de website van de gemeente bij Verwijderen asbestdaken particulieren. Wilt u het verwijderen van het asbest samen oppakken met buurtbewoners? Dit vraagt een goede voorbereiding en een verantwoorde uitvoering. Neem hiervoor contact op met de gemeente. 

Koppel gelijk de regenpijp af 

Gaat u aan de slag met het schuurdak, koppel dan meteen de regenpijp af van het riool. Door regenwater niet meer af te voeren naar het riool maar in uw tuin op te vangen, voorkomt u dat riolen overstromen bij hevige regen. Het water kunt u gebruiken voor het sproeien van uw tuin. Ook kunt u een groen dak aanleggen of enkele zonnepanelen plaatsen. Kijk voor tips op de website van Deventer Stroomt. 

Informatie en aanmelden 

Heeft u een vraag over asbestdaken of wilt zich aanmelden voor een asbestvrije schuren actie in uw buurt? De gemeente kan advies geven en materiaal beschikbaar stellen. Op Asbestdaken vindt u veel informatie. Heeft u vragen? Dan kunt u mailen met de gemeente Deventer via asbestdaken@deventer.nl.