Overijsselse Vecht
Ook de Overijsselse Vecht staat erg hoog. De rivier is buiten haar oevers getreden en uiterwaarden staan vol. Het fietspad bij stuw Vechterweerd tussen Dalfsen en Zwolle staat nog steeds onder water en blijft afgesloten. De verwachting is dat het waterpeil op de Vecht de komende dagen nog verder zal stijgen.
Ook het waterpeil in de stadsgrachten van Zwolle staat hoog. Dit komt door de hoge afvoer vanuit de Sallandse Weteringen. Langs De Dedemsvaart tussen Hasselt en De Lichtmis is schade aan de oever door het hoge water en de stormen. De provincie Overijssel werkt samen met het waterschap aan herstel van deze schade. 

Gemalen op volle toeren
Alle gemalen draaien op 100 procent van de capaciteit, ook de grote blikvangers Gemaal Stroink in Vollenhove en Gemaal Zedemuden in Zwartsluis. Laatgenoemde is het op één na grootste gemaal van Nederland en pompt momenteel per minuut de inhoud van drie olympische zwembaden uit het Meppelerdiep.

Verwachtingen komende dagen
De weersverwachting laat zien dat de wind afneemt. Komende week wordt er nog neerslag verwacht, maar niet in die mate van afgelopen weekend.