Elke maand staat er in de Bibliotheek Deventer een thema centraal. In april draait alles om Verbeelding, met als hoogtepunt de Dag van de Verbeelding op 20 april in de bibliotheek aan de Stromarkt. Van 12.00 – 17.00 uur staat de bibliotheek bol van grote en kleine activiteiten die tot de verbeelding spreken en de fantasie prikkelen. De toegang en deelname aan activiteiten is gratis.  

Op het Marktplein, middenin de bibliotheek, is een selectie te vinden uit de collectie van de bibliotheek: van boeken over gezichtsbedrog en mindfuck tot fantasy en science fiction, van kunstfilosofie tot weetjes voor iedereen. Bezoekers die aan de slag willen kunnen kiezen uit de workshop Brain Art; tekenen met houtskool zonder op het papier te kijken. Of de workshop Creatief Schrijven; vol creativiteit en schrijfzin aan de slag. Er zijn lezingen over textielkunst, architectuur en stadsplanning, een dansvoorstelling, een rondleiding en er worden doorlopend documentaires over kunst getoond in de Theaterzaal.  

Er is zelfs een reisje naar de toekomst mogelijk! Denk je eens in hoe de toekomst eruit ziet, teken het en dan…. stap je zo je tekening in! Met het greenscreen kan dat. Of je er nou van droomt om glazenwasser van wolkenkrabbers, astronaut of de allerslimste wetenschapper te worden: op de Dag van de Verbeelding kan het allemaal! 

Het volledig programma met aanvangstijden is te vinden op https://www.bibliotheekdeventer.nl/actueel/agenda