In december 2020 startte de eerste cursus van de tweede serie Deventer Schrijft! met Proza door Niña Weijers. De cursussen Poëzie en Het podium op zijn vanwege de coronamaatregelen uitgesteld. Livecursussen brengen zoveel meer plezier en inspiratie.  

Op donderdag 23 september start de cursus Poëzie met docent Jordi Lammers. Op 21 oktober volgt de cursus Het podium op met Ischa den Blanken. Jordi Lammers is winnaar van de schrijfwedstrijd Write Now 2020 en is maker, schrijver en muzikant. Deventenaar Ischa den Blanken maker, schrijver en performer. En o.a. winnaar van de NTR-podcastprijs 2020. Hij trad eerder ook op in Mimik. 

Het is leuk om als je begonnen bent met schrijven in beweging te komen en je verder te ontwikkelen. In deze cursussen leer je beter schrijven op een manier die bij jou past. Tijd voor inspiratie en reflectie. Ga je mee op ontdekking? Bij Poëzie ga je kijken naar je eigen wensen en verwachtingen. Wat er mogelijk is? Door ook veel te lezen kun je samen onderzoeken wat bij jou past. De cursus Het podium op helpt je op zoek te gaan naar je een eigen vorm. Welke richting wil je op? Songwriting, spoken word, rap of theaterteksten?   

Deelnemers van eerdere cursussen zijn ontzettend enthousiast en hebben alweer stappen verdergezet: Een boek of dichtbundel uitgebracht of een nieuw initiatief gestart onder de naam Deventer Spreekt, regelmatige bijeenkomsten met schrijvers in de bibliotheek Deventer.    

Inschrijven
Doe je mee? Ben jij een jonge starter die houdt van schrijven? Of ken je iemand die een passie heeft voor schrijven? De groep blijft klein, want dan leer je het meest. Deventer Schrijft! is speciaal voor jonge schrijvers t/m 35 jaar. Iedere cursus bestaat uit vier lessen, een performance workshop en een optreden! De bijdrage voor één cursus is € 60. Inclusief workshop en het optreden in De Hip.   

Locatie Bibliotheek Deventer. Meer informatie: www.deventerboekenstad.nl