2020, het jaar van het coronavirus. Eén van de onderwerpen waar Nederlanders dit jaar veel naar hebben gezocht in Startpagina’s vraag- en antwoord onderdeel GoeieVraag. Vooral tijdens de ‘intelligente lockdown’ in de maanden maart, april en mei steeg het aantal pageviews van gezondheidsvragen significant. 

Nederlanders klusten dit jaar massaal  
In maart, april en mei van dit jaar verdubbelde het aantal pageviews in de categorie Wonen, van 200.000 naar 400.000 pageviews per week. Vragen over doe-het-zelven voerden hierbij de boventoon. 

Sport  
Ondanks dat 2020 geen volwaardig sportjaar was, werd er alsnog veel naar sport gezocht. Max Verstappen staat in de categorie Sporters wederom op eenzame hoogte. Dit zorgt er tevens  voor dat Formule 1 op de tweede plaats staat in de ranglijst van categorie Sport. De Startpaginagebruiker bleek daarnaast, zeker in deze coronatijd, gek op denksporten, waardoor klaverjassen op de eerste plaats staat. Schaken bezet de vijfde plek. Voetbal staat dit jaar wat lager in de lijst, namelijk op plek nummer vier, waarschijnlijk doordat er veel voetbalwedstrijden afgelast werden door de coronamaatregelen.”  

Schaatsster Jutta Leerdam, die begin dit jaar de WK afstanden won in Salt Lake City, staat op nummer twee bij de meest gezochte sporters. Mathieu van der Poel staat op de derde plek. Hij won dit jaar de wereldkampioenschappen veldrijden. 
 
BN’ers 
Net als voorgaande jaren heeft Max Verstappen de race van meest gezochte bekende Nederlander gewonnen. Met meer dan 13.000 zoekopdrachten behoudt hij zijn eerste positie. Ook Andre Rieu, Andre Hazes en Johan Derksen blijven populair bij de Startpaginagebruiker. 
 
Politiek 
Door de persconferenties omtrent het coronavirus waren Mark Rutte en Hugo de Jonge veel in het nieuws. Zij zijn dan ook de meest gezochte politici in 2020. Verder kwam Thierry Baudet veel in het nieuws door ontwikkelingen binnen de partij Forum voor Democratie. Hij staat dan ook op de derde plek in de ranglijst.