De foto hierboven is het bericht dat wordt gedeeld op het sociale media platform snapchat. Een soortgelijk bericht is ook te vinden op Instagram. 

Woordvoerder van de gemeente Maarten Jan Stuurman bevestigd dat er geruchten rondgaan. “Je kan het geen demonstratie noemen, het zijn gewoon relschoppers.” Volgens Maarten Jan Stuurman nemen de politie en de gemeente de geruchten erg serieus. “Na de uit de hand gelopen demonstraties in grotere steden gisteren zijn wij uitermate alert.” Ook meldt Stuurman dat er op dit moment een overleg plaats vindt tussen de veiligheidsregio’s. Vanuit dat overleg worden er eventuele maatregelen genomen. 

De demonstratie zal plaatsvinden tussen half negen en negen uur, heeft ondernemer Martijn Gerretsen van Grand Café Samen vernomen. Horecagelegenheden op de Brink treffen vanmiddag al maatregelen. “We nemen het zekere voor het onzekere”, zegt Gerretsen. “Via onze gezamenlijke veiligheidsgroepsapp hoorden wij gisternacht al dat er geruchten rondgingen. Vandaar dat er vandaag door meerdere ondernemers losse elementen naar binnen worden gehaald.”  

Ook de B-SIDE van Go Ahead Eagles reageert negatief op de geruchten van de oproep. Zij delen onderstaande foto op hun facebookpagina. 

Via de facebookpagina van de B-SIDE