Fietsen
De discussie gaat over waar de bezoekers van MIMIK straks hun fietsen kunnen stallen. ”Ik heb begrepen dat er drie scenario’s onderzocht gaan worden over mogelijk geschikte plekken om fietsen te kunnen parkeren” aldus Rob van den Hove, directeur van MIMIK. ”Ik denk dat dit goed is om eerst even wat scenario’s uit te proberen voordat er een definitieve keuze gemaakt wordt.”

”Er is een scenario fietsparkeren aan de IJssel, er is een scenario fietsen bij MIMIK voor de deur parkeren en er is een scenario fietsen stallen op de Nieuwe Markt.” legt Van den Hove uit. ”Mijn voorkeur zou zijn het fietsparkeren op de Nieuwe markt. We hopen in de toekomst de achteringang vaker te gebruiken, dan kunnen mensen aan die kant hun fietsen kwijt en zijn ze nog snel bij ons binnen.”

Luister hier naar het interview dat Van den Hove gaf op vrijdag 15 mei

 

Verbouwing
De opening van MIMIK komt steeds dichterbij. Ondanks de coronacrisis loopt de verbouwing geen vertraging op. ”Het gaat heel goed, De bouw heeft gelukkig nog door kunnen gaan.” vertelt Van den Hove ”Er zit geen vertraging bij het ingebruikname van het pand. Wel is de oplevering van de aannemer aan de pandeigenaar NV Maatschappelijk Vastgoed Deventer iets vertraagd.”

Boodschap
Directeur van MIMIK, Rob van den Hove heeft ook nog een boodschap voor alle Deventenaren: ”Ik realiseer me dat de Deventenaren danig op de proef gesteld zijn met het project MIMIK. Het heeft lang geduurd en het gebouw is wat duurder geworden, daar kunnen wij als stichting niks aandoen. Ik durf wel te zeggen, als het dadelijk open is, en zeker als het open is zonder die 1,5 meter restrictie, dat er met MIMIK een bijzondere parel aan de culturele kroon van Deventer is toegevoegd. Het wordt echt heel erg mooi en het is meer dan de moeite waard.”