Vorige maand kwam Hunger in het nieuws vanwege mogelijke belangenverstrengeling rond het bedrijf van Hunger en haar echtgenoot. Aanleiding was de vijfjarige lening van 400.000 euro die in 2015 aan de bedrijvenconstructie van de echtgenoot van Carmen Hunger is verstrekt. Het raadslid is zelf voor 49.99% aandeelhoudster. De verstrekte lening moest ervoor zorgen dat woningen worden verduurzaamd.

Daaf Ledeboer, fractievoorzitter van VVD Deventer: ‘wat ons betreft is Carmen meer dan welkom in de nieuwe VVD fractie. Het is ontzettend jammer dat het zo is gelopen, gelukkig blijkt nu klip en klaar dat ze niets verkeerd heeft gedaan.’

Voorzitter Harco Jellema van de VVD Regio Salland, waar Deventer onder valt, is opgelucht. ‘Naar nu blijkt is alles geheel volgens de regels verlopen,’ zegt Jellema. ‘We kennen Carmen als zeer integer. Een loyaal, trouw en hardwerkend lid, dat op veel steun in Deventer kan rekenen. Binnen de VVD is Carmen bij uitstek iemand op wie je kunt bouwen, iemand die zich al vele jaren met hart en ziel inzet voor de partij. Het was een schok dat ze om iedere schijn van onrechtmatigheden te vermijden besloot de politiek te verlaten. Het tekent haar persoon dat ze aftrad in het belang van de VVD terwijl zo blijkt achteraf haar niets te verwijten is. Het is een opluchting dat van de aantijgingen en insinuaties niets waar blijkt te zijn.