Afgelopen seizoen eindigde het banksaldo van de Deventerclub in het rood, een kleine 400.000 euro om precies te zijn. Daarmee doorbreekt de club de kritiek financieel altijd op safe te willen spelen spreekt De Vroome uit. De algemeen directeur vult daarbij aan dat er dus geen paniek is, dat de situatie van de club gewoon stabiel is schrijft De Stentor vanmorgen.

Echter zijn de ruime afkoopsommen van het afgelopen seizoen mede debet aan het huidige banksaldo. Dit seizoen zal de Deventer club zo’n 7 ton in het rood staan. Iets wat de Vroome ook al voorspelde eerder in gesprek met DeventerRTV. Dat interview van Erik van Luttikhuizen met Hans de Vroome is middels onderstaande link terug te luisteren.
(Onder terug te luisteren item verder lezen>>)

Hans de Vroome: “Voor paniek is geen plaats”

“De club gaat het de komende jaren moeilijk krijgen, maar er bewust niet bezuinigd is op ‘het voetbal”, vertelde De Vroome bij Actueel Nieuws. Dit negatieve saldo heeft tevens te maken dat er juist zelfs geïnvesteerd is in de technische staf en de spelers, ondanks een miljoen minder vertelde vervolgde de preses.

Dit seizoen vallen de extra TV gelden weg, maar ook de inkomsten vanuit de horeca vallen wat tegen. Dat heeft als reden dat de duels nu veelal op vrijdag worden gespeeld in plaats van de aantrekkelijke weekenden in de eredivisie.

Dit seizoen is het budget iets meer dan 4,5 miljoen, een miljoen minder overigens dan afgelopen seizoen. Positief zijn het aantal verkochte seizoenkaarten. Momenteel staat de teller op bijna 5600. De verwachting is, met de open dag nog in het verschiet, dat mogelijk 5900 kaarten verkocht zullen worden.