Het betreft een vrachtwagen die wordt gebruikt bij het aanbrengen van markering op de weg. In de vrachtwagen staat een soort ketel waarin het witte kunststof dat op de weg wordt gegoten warm wordt gehouden, zodat dit vloeibaar blijft. In deze ketel is volgens de brandweer een soort ‘vlam in de pan’ ontstaan, waardoor er brand uit brak. Omdat er ook gasflessen in de vrachtwagen staan was er sprake van onploffingsgevaar. De politie zette de Holterweg volledig af.

De brandweer kon op aanwijzing van de chauffeur de gasflessen veiligstellen, waarop verkeer van uit De Scheg richting het centrum weer mocht rijden. Verkeer op de rijbaan van de vrachtwagen kon niet richting Colmschate en werd richting de N348 geleid. 

De brandschade bleef uiteindelijk beperkt tot rond de ketel. De vrachtwagen kon zelfstandig verder rijden. Door het incident was er markering op het wegdek gelekt, dit is in samenwerking met de gemeente opgeruimd. De vrachtwagen was niet aan het werk op de Holterweg. Het is normaal dat de vloeistof tijdens vervoer verhit blijft, zodat het kunststof vloeibaar blijft.