De Utrechtse beloftenploeg verloor zeven van de laatste acht wedstrijden, maar dat er van onderschatting geen sprake is, heeft volgens Van Wonderen meerdere redenen. ”Ten eerste hebben wij eerder dit seizoen verloren van Jong FC Utrecht”, begint de coach. ”We weten dat het lastig spelen is tegen die ploeg. Daarnaast weet ik van mijn spelers dat ze bij de les zullen blijven, zeker na Den Bosch-uit, waar we onnodig met 3-3 gelijkspeelden. Toen keken we ‘over de wedstrijd heen’, dat gebeurt ons niet nog een keer. We kennen de gevaren van Jong FC Utrecht en onze spelers zijn daarvan doordrongen.” 

Dat is ook nodig, want er is nog genoeg om voor te spelen voor Go Ahead Eagles. ”Wij willen er nog alles uithalen wat erin zit”, aldus Van Wonderen. ”Als dat de derde plaats is, dan gaan we daarvoor. En als er heel stiekem nog meer in zit, gaan we daar ook nog voor. Je weet het maar nooit. Het is in ieder geval zaak om onze wedstrijden te blijven winnen en daar vertrouwen uit te halen. Dat is belangrijk voor het restant van het seizoen. Daarom bekijken we elke wedstrijd apart en is ons vizier nu op Jong FC Utrecht gericht.” 

In de Domstad moet Van Wonderen het zonder Wout Droste doen. ”Wout heeft een tik op zijn knie gehad op de training”, vertelt de coach. ”Dat was natuurlijk even schrikken. Gelukkig is uit onderzoek in het ziekenhuis geen grote schade gebleken, maar Wout zal zeker niet spelen tegen Jong FC Utrecht.” Ook zijn er spelers die juist uit de ziekenboeg (gaan) komen. Van Wonderen: ”Zakaria Eddahchouri is weer fit en zal weer bij de selectie zitten. Daarnaast was Mitchel Michaelis deze week weer terug op het trainingsveld en dat is mooi voor hem. Onze selectie gaf hem een warm welkom met een ‘groepshug’. Mitchel is er weer sneller bij dan verwacht en zoiets gun je hem ook gewoon.” 

Martijn Berden, Sam Beukema en Jacob Mulenga zitten vrijdag wel bij de wedstrijdselectie, maar hebben te maken met lichte pijntjes. Wie niet bij de selectie zitten, zijn Sam Crowther, Frank Ross, Mitchel Michaelis, Antoine Rabillard, Jeroen Veldmate, Wout Droste (allen niet wedstrijdfit) en Erkan Eyibil (disciplinair geschorst). 

Wil je Jong FC Utrecht – Go Ahead Eagles rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister de wedstrijd dan morgen vanaf 21:00 uur live via: 

  • RTV Oost 
  • DRTV 
  • Liveblog de Stentor