“Ja, ik denk dat we met ons team op de goede weg zijn”, beaamt Van Wonderen. “De manier waarop we ons op het veld manifesteerden tegen VVV-Venlo, een Eredivisie-ploeg, was positief. We hadden die wedstrijd ook gewoon kunnen winnen. Ook tegen VVV creëerden we meer kansen dan aan het begin van het seizoen. Wat in Venlo wel beter had gekund, is het afmaken van de kansen. Maar het is beter om aan dat aspect verder te werken, dan dat we heel weinig zouden creëren. Bovendien kregen we ook tegen VVV weinig kansen tegen. Dus ondanks dat we geen ronde verder zijn in het bekertoernooi, heb ik genoeg positieve dingen gezien om ons aan vast te houden.” 

Vertrouwen kan Go Ahead Eagles ook putten uit de voorbije zes competitiewedstrijden. Van de laatste zes duels werden er vijf gewonnen en eindigde één wedstrijd in een gelijkspel. Desondanks is Jong Ajax een niet te onderschatten tegenstander, want eerder dit seizoen won het Amsterdamse beloftenteam in De Adelaarshorst met 0-3 van Go Ahead Eagles. “Maar in zijn totaliteit zijn we als team gegroeid sinds die wedstrijd in september”, vindt Van Wonderen. “Bovendien vond ik ook dat we destijds enigszins ongelukkig verloren. De eerste tegengoal viel uit een penalty en de twee andere tegendoelpunten kwamen tot stand uit counters. We speelden niet onaardig, al denk ik wel dat we de laatste wedstrijden een betere afstemming hebben gevonden tussen verdedigen en aanvallen.” 

Go Ahead Eagles werd afgelopen donderdag in Venlo geconfronteerd met het geblesseerd uitvallen van Frank Ross. Een dag later bleek de Schot een zware knieblessure aan het bekerduel met VVV te hebben overgehouden, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. “Spelers en staf leven met Frank mee”, weet Van Wonderen. “Helaas komen in het voetbal ook dit soort persoonlijke tegenslagen voorbij. We hebben meerdere jongens in onze selectie die eerder in hun carrière met een zware blessure te maken hebben gehad. Zij kunnen zich helemaal goed voorstellen wat Frank nu doormaakt. Als team moeten we echter verder, al leven we uiteraard met Frank mee tijdens de herstelperiode die hem wacht.” 

Naast Frank Ross moet Go Ahead Eagles het tegen Jong Ajax ook doen zonder de aanvallers Martijn Berden en Sam Crowther en de keepers Mitchel Michaelis en Alessio Budel. Jay Idzes keert daarentegen weer terug bij de wedstrijdselectie.