Nog maar drie dagen geleden stond voor Go Ahead Eagles speelronde 30 op het programma. In De Vliert kwam Go Ahead Eagles afgelopen maandag in de extra speeltijd op gelijke hoogte tegen FC Den Bosch: 3-3. Volgens Kees van Wonderen voelde dit gelijkspel in eerste instantie als een nederlaag. “Binnen de spelersgroep heerste na de wedstrijd grote teleurstelling, maar we hebben dit tijdens de nabespreking van dinsdag goed kunnen relativeren”, verklaart de trainer. “Daarnaast lag de focus afgelopen maandag blijkbaar niet volledig bij FC Den Bosch. We hebben onze tegenstander zeker niet onderschat, maar we waren wellicht toch nét iets te veel bezig met de rest van het zware programma en de andere tegenstanders die nog gaan komen.” 

Go Ahead Eagles, dat inmiddels acht wedstrijden op rij ongeslagen is, speelt vier wedstrijden in veertien dagen tijd. De wedstrijd tegen Roda JC is morgen het tweede duel uit dit drukke programma. Van Wonderen hoopt dat het duel met FC Den Bosch een eyeopener kan zijn voor het resterende deel van de competitie. “Dit was even een tik in de nek. We moeten namelijk doen wat we móéten doen: focussen op onszelf en de directe tegenstander”, stelt de oefenmeester. “Los van het resultaat van morgen, hoop ik vooral dát terug te zien op het veld. Dat we met elkaar voor de volle honderd procent vechten voor een resultaat, maakt ons juist sterk.” 

En volledige concentratie is tegen Roda JC ook wel nodig, weet Van Wonderen. “Roda heeft het momenteel goed voor elkaar. De ontwikkeling die de ploeg doormaakt, is duidelijk zichtbaar. Daarnaast doen ze in vergelijking met onze eerdere onderlinge wedstrijd een aantal dingen anders. Ook hebben ze afgelopen zondag gewonnen van SC Cambuur, het team dat waarschijnlijk de aanstaande kampioen van de Eerste Divisie is. We mogen onze borst dus natmaken voor het duel met Roda JC.” 

Bradly van Hoeven, die op 20 december 2020 in Kerkrade nog voor de openingstreffer zorgde in het met 0-3 gewonnen ‘heenduel’, is morgen waarschijnlijk afwezig. Van Wonderen: “Bradly heeft last van zijn enkel. Hij heeft deze week wel meegetraind, maar ik heb er een hard hoofd in dat hij morgen aan de aftrap verschijnt.” Daarmee komt een eventuele basisplaats vrij voor Martijn Berden. “Met hem hebben we zeker een degelijke optie in huis om Bradly mogelijk te vervangen, maar op dit moment kan Martijn maar maximaal 45 minuten spelen.

Aan de andere kant is het voor Martijn ook erg belangrijk om meer minuten te gaan maken en zijn spel meer inhoud te geven. Morgen zullen wij de inschatting moeten maken of het al het juiste moment is voor Martijn om te starten, of dat deze gelegenheid nog nét iets te vroeg komt.” Behalve Bradly van Hoeven, zijn ook Zakaria Eddahchouri, Sam Crowther, Frank Ross en Mitchel Michaelis tegen Roda JC niet van de partij. 

 Wil je de wedstrijd rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister Go Ahead Eagles – Roda JC dan morgen vanaf 18:00 uur live via: 

  • Go Ahead Eagles App 
  • ESPN 1 
  • RTV Oost 
  • DRTV 
  • Liveblog de Stentor