Go Ahead Eagles zal in ieder geval met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen tegen NEC na de overtuigende zege tegen Helmond Sport van afgelopen zondag, weet ook trainer Kees van Wonderen. “De 5-1 overwinning was een bevestiging van wat we al een hele tijd laten zien”, begint hij. “We begonnen uitstekend aan het duel, waarna het tegendoelpunt eigenlijk uit de lucht kwam vallen. Maar de jongens hebben vervolgens veerkracht getoond tegen een ploeg die het gewoon heel aardig doet de laatste weken.” 

NEC is de volgende horde voor de ploeg van Van Wonderen. Eerder dit seizoen werd er nog verloren van de Nijmegenaren, toen het 2-1 werd in De Goffert. “Destijds begonnen we vanaf de tweede helft pas echt te voetballen”, vindt Van Wonderen. “We moesten terugkomen van een 2-0 achterstand. Eigenlijk wil je altijd vanaf het begin het initiatief nemen, dus daar gaan we morgen ook gewoon voor. Dat ligt aan hoe de tegenstander speelt, maar ook hoe je zelf als ploeg aan de aftrap verschijnt. De verschillen bovenin zijn heel klein. Je kan van iedereen winnen en verliezen, ook van NEC.” 

De ploeg uit Nijmegen staat twee speelronden voor het einde op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. “Maar qua individuele kwaliteiten schaar ik ze zeker bij de Top-5”, aldus Van Wonderen, die in het verleden zelf als voetballer drie seizoenen actief was voor NEC. “Het is een hele goede mix tussen jong en ervaren, een heel uitgebalanceerd elftal. Ze kunnen de ene wedstrijd heel goed spelen, de andere wedstrijd weer stukken minder. Dat maakt ze onvoorspelbaar. Daarom is het een gevaarlijke ploeg om tegen te spelen en zullen we op onze hoede moeten zijn.” 

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Helmond Sport zullen Wout Droste en Jacob Mulenga weer bij de wedstrijdselectie zitten. “Wout is veel eerder dan verwacht weer hersteld van zijn knieblessure”, vertelt Van Wonderen. “Dat is goed nieuws. Jacob had last van buikgriep, maar is er gelukkig ook weer bij.” Wie er nog niet bij zal zijn, is Jeroen Veldmate. “Maar ook bij Jeroen gaat het de goede kant op”, aldus Van Wonderen. “Hij is alweer terug op het veld, maar heeft nog wel last. Het wordt voor hem een race tegen de klok om de play-offs te halen.” De overige afwezigen voor de wedstrijd tegen NEC zijn Mitchel Michaelis, Frank Ross en Sam Crowther. 

Wil je de wedstrijd rechtstreeks volgen? Bekijk / beluister Go Ahead Eagles – NEC dan vrijdag vanaf 20:00 uur live via: 

  • Instagram.com/gaeagles (Story) 
  • Go Ahead Eagles App 
  • ESPN Watch (klik hier voor meer info over het online kanaal van ESPN) 
  • RTV Oost 
  • DRTV 
  • Liveblog de Stentor