Milan Keskin

 

Afgelopen vrijdag wist GA Eagles zich te plaatsen voor de halve finale van de nacompetitie. De komende wedstrijden zullen daarom voornamelijk in het teken staan van het voorbereiden en fit houden van de selectie, met oog op het toetje.  “We kunnen enkele jongens de rust geven die nu even goed voor ze is”, aldus trainer Stegeman. Jeff Stans zal zeker niet in actie komen vanmiddag. De middenvelder liep tegen Jong PSV tegen zijn vijfde gele kaart en kan Pasen gaan vieren.

 

Toch gaat Kowet het vanmiddag zeker niet gemakkelijk krijgen. TOP Oss draait een verrassend goed seizoen maar is nog niet zeker van de nacompetitie. Trainer Klaas Wels: “We hebben dit jaar al bijzondere resultaten geboekt. Zo hebben we al gewonnen bij FC Twente, NEC, Sparta en Go Ahead Eagles”. De ploeg van Klaas Wels beschikt over een bijzonder ervaren selectie. Met good olds Niels Fleuren, Koen van der Biezen, Sjoerd Overgoor en Bryan Smeets staat TOP op een gedeelde achtste stek. Maar mocht TOP vanmiddag tegen een nederlaag aanlopen denderen zij, met een beetje ongeluk, naar een dertiende plaats.

 

Klaas Wels ziet zeker mogelijkheden tegen GA Eagles: “Go Ahead is een ploeg die heel het jaar al in de top-3 bivakkeert. Het is een goed uitgebalanceerd team met een prima keeper. Daarnaast zit er veel opkomend vermogen in de ploeg, met Baas en Lelieveld in de verdediging. Ze hebben een middenveld dat we goed kennen met Istvan Bakx en Richard van der Venne. Het is echt een goed team dat terecht bovenin meedraait. We hebben dit jaar gewonnen in Deventer, waarbij we in de eerste helft moesten overleven, maar uiteindelijk toch de drie punten mee konden nemen naar Oss”.

 

Een van de absolute smaakmakers aan de kant van Oss is zonder twijfel Bryan Smeets, die eerder dit seizoen van eigen helft scoorde tegen Jong Ajax. Met elf goals moet hij echter Huseyin Dogan voor zich dulden op de clubtopscorersranglijst. Het jeugdproduct van Sparta scoorde al achttien keer. Een daarvan was de winnende in De Adelaarshorst eerder dit seizoen.

 

Sjoerd Overgoor kon zich op dat moment nog Eagle noemen. Hij maakte in de winterstop de overstap naar TOP Oss, waar hij met Koen van der Biezen, Lion Kaak en Norichio Nieveld trof. Dat drietal speelde vorig seizoen nog samen met Istvan Bakx en Richard van der Venne; nu Eagles. Het onderlinge treffen in Oss eindigde toen in 1-6.

 

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.