Na een succesvolle seizoensstart wordt er vrijdagavond voor het eerst dit seizoen afgetrapt in een uitwedstrijd, tegenstander is Cambuur Leeuwarden. Direct één van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen, kijkend naar de selecties, historie en het kunstgras wat er in het Cambuurstadion ligt. Go Ahead wordt in ieder geval gesteund door de nodige supporters, maarliefst 290 mannen en vrouwen zijn erbij in het uitvak!

Go Ahead Eagles
Kowet is goed uit de startblokken gekomen vorige week vrijdag. Tegen het tegenvallende​ MVV werd het onnodig spannend, maar wel gewonnen met 3-2. Nog genoeg werk aan de winkel voor Jack de Gier en zijn staf, want niet alles ging even lekker.

Vooral achterin werden er dure fouten gemaakt. Juist bij het opbouwen, waar Gino Bosz voornamelijk verantwoordelijk voor is, ging het mis. De zoveelste pass die de centrale verdediger verkeerd gaf werd genadeloos afgestraft. Ook bij de tweede tegentreffer zag het er niet goed uit, waar voornamelijk Wout Droste zich makkelijk liet aftroeven in de lucht. Er werd gehoopt dat aanvoerder Jeroen Veldmate morgen weer terug is, maar dat​ is te vroeg dag. Daardoor zal het centrale duo hoogstwaarschijnlijk bestaan uit Bosz en Van Iperen.

Voor de rest zal er niet gesleuteld worden aan de opstelling. Het middenveld en de aanvalslinie was goed in balans en speelde een sterke wedstrijd tegen MVV. Alleen nummer tien Alexander Bannink zat niet lekker in zijn spel, al is het ondenkbaar dat de nieuweling direct al daardoor op de bank moet plaats nemen.
Met het duo Lieftink-Corboz achter hem, kan Bannink zich focussen op de aanval, daar waar zijn kwaliteiten het meest tot zijn recht komen. Invaller en publiekslieveling Zakaria Eddahchouri is afgelopen maandag bij de beloften uitgevallen met een gekneusde teen en zal niet bij de selectie zitten.

Verwachte opstelling:
Verhulst – Droste – Bosz – Van Iperen – Bliek – Corboz – Bannink – Lieftink – Navratil – Rabillard – Van der Venne

Afwezig: Jarno van den Bos (enkel), Zakaria Eddahchouri (teen), Adrian Edqvist (hoofd), Jeroen Veldmate (achillespees)

Cambuur Leeuwarden​
Bij de ploeg uit Friesland is er heel veel gebeurd deze transferperiode. Belangrijke spelers als Xavier Mous, Nigel Robertha en Sai van Wermeskerken zijn vertrokken. Daarentegen is er een karrenvracht aan spelers aangetrokken. De ervaren Robin Schouten, Calvin Mac-Intosch en Robert Mühren zijn gekomen, evenals talent Mees Hoedemakers en oud-Eagles Sonny Stevens en Doke Schmidt.

Cambuur speelde haar eerste wedstrijd van het seizoen uit in De Vijverberg. Met zeven nieuwelingen in de basis wisten ze het de Graafschap lastig te maken. Door ongelukkige goals werd er alsnog met 2-0 verloren. Sonny Stevens was direct belangrijk met een paar belangrijke reddingen. Doke Schmidt was geblesseerd voor deze wedstrijd en is nog uiterst onzeker voor de ontmoeting met zijn oude club. Bij Cambuur zijn er geen verdere blessures.

Onzeker: Doke Schmidt (voet)

Historie
Vorig jaar wist Go Ahead Eagles ternauwernood een punt te pakken in het Cambuurstadion. Na de openingstreffer van Kevin van Kippersluis wist Roland Baas in de slotminuut de 1-1 te scoren. Beide spelers zijn inmiddels vertrokken naar elders. Dat Go Ahead Eagles gelijkspeelde was knap, gezien het feit dat zij het laatste halfuur met een man minder stonden, dankzij twee gele kaarten van Gino Bosz.

Punten pakken in Leeuwarden is niet één van de sterkste punten van de Deventerploeg. De laatste uitoverwinning op Cambuur was in het seizoen 2007/2008, toen Achmed Ahahaoui en Sjoerd Ars de doelpuntenmakers waren in de 0-2 overwinning.

De wedstrijd zal gefloten worden door Jeroen Manschot.

Sport Live luisteren
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)