GOEDE OVERWINNING
Afgelopen vrijdag boekte Go Ahead Eagles een verdiende overwinning op Jong Ajax. In een vermakelijke wedstrijd werd bij vlagen goed gevoetbald en de ruim 8.000 toeschouwers zorgden voor een heerlijke sfeer. Door goals van wederom Richard van der Venne en Thomas Verheydt won Go Ahead Eagles met 2-1 en staat het weer aan kop in de Eerste divisie. Een goed begin van een loodzware reeks.

120 MINUTEN
Vanavond staat de uitwedstrijd tegen NEC Nijmegen op het programma. De Nijmegenaren kunnen in thuisduels vertrouwen op een reeks van 44 Eerste divisie duels waarin niet werd verloren. Tegenover deze statistieken staan de 120 minuten die de ploeg dinsdagavond nodig had om, ten koste van Eredivisionist Excelsior, de volgende ronde van de KNVB Beker te halen.

VASTE ELF
In aanloop naar de kraker van vanavond kregen Orhan Dzhepar, Thomas Verheydt en Istvan Bakx rust in het bekerduel tegen FC Eindhoven. Vanavond zal trainer John Stegeman echter weer starten met de vaste basis elf. Hierdoor moet onder andere ex-NEC speler Paco van Moorsel weer plaatsnemen op de reservebank.

BIJZONDER
Het Goffertstadion zal voor mij altijd een bijzonder stadion blijven. Ook vanavond, in het uitvak, zullen mijn gedachten een aantal keer afdwalen naar 2 februari 2014. Mijn enige wedstrijd in het betaalde voetbal met Go Ahead Eagles in de Eredivisie uit tegen NEC. Binnen vijf minuten zorgde Michael Higdon met een rake kopbal voor de 1-0. In de tweede helft kwamen we op gelijke hoogte door een afstandsschot van Turüc. Ondanks enkele hachelijke situaties voor ons doel hielden we stand en pakten we een belangrijk punt in de strijd om lijfsbehoud. Uiteindelijk zou het bij die ene wedstrijd blijven en moest ik in de zomer helaas Go Ahead Eagles verlaten maar die wedstrijd zal ik nooit vergeten!

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.