Winst

Afgelopen vrijdag won Go Ahead Eagles ook haar eerste uitduel van het seizoen. FC Eindhoven werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Na afloop van het duel sprak aanvoerder Jeff Stans over een “zware avond”. Mede door het mindere veldspel van Go Ahead Eagles kreeg de tegenstander een aantal mogelijkheden om de Deventer ploeg pijn te doen. Dat de drie punten dan als nog werden binnen gehaald geeft een boost en onderstreept nog maar eens het karakter van deze ploeg.

Julian Lelieveld

De formatie van Go Ahead Eagles zal vanavond slechts op één positie worden gewijzigd ten opzichte van vorige week. Door de schorsing van Lelieveld zal de rechtsback positie worden ingevuld door Dennis Hettinga. Voor Hettinga, die vorig seizoen nog veelvuldig aan de aftrap verscheen, een uitgelezen mogelijkheid om zich te bewijzen voor trainer John Stegeman.

MVV

Vanavond gaat Go Ahead Eagles op bezoek bij MVV Maastricht. MVV, dat op de 13e plek staat, versterkte zich de afgelopen week met Anthony van den Hurk. De aanvaller komt over van de Graafschap en is inmiddels speelgerechtigd. Van den Hurk die in het verleden bij FC Eindhoven en De Graafschap regelmatig het net wist te vinden moet in Maastricht voor de doelpunten gaan zorgen.

Joeri Schroyen

Bij MVV wordt zo ongeveer de gehele linkerkant bestreken door ex-eagle Joeri Schroyen. In het seizoen 2013-2014 speelden we samen in Deventer. Grotendeels door het fundament dat Erik ten Hag een jaar eerder had gelegd werden we dat seizoen 13e in de eredivisie. Helaas kwam Joeri nauwelijks in de plannen van trainer Foeke Booy voor. Joeri is een jongen met een hart van goud maar hij had datzelfde hart ook op zijn tong liggen. Dat laatste werd hem niet altijd in dank afgenomen in Deventer. Mede hierdoor bleef het voor Joeri bij dat ene seizoen in de Adelaarshorst. Goed om te zien dat hij in zijn vertrouwde Limburg zijn voetbalcarrière weer op de rit heeft gekregen.

 

PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.