Sport Live zendt het duel live uit via DeventerRTV, zie de linkjes onder aan het bericht om overal ter wereld Go Ahead Eagles te kunnen volgen.

GEEN ANTWOORD
De manschappen van trainer John Stegeman hadden afgelopen vrijdag geen antwoord op het verdedigende spel van TOP Oss. Het was niet de eerste keer dat Go Ahead Eagles moeite had met een verdedigend ingestelde tegenstander. Ook in de weken voorafgaand aan de nederlaag tegen TOP Oss kwam Go Ahead Eagles al een aantal keren goed weg. Op de trainingen van afgelopen week experimenteerde John Stegeman dan ook met een aangepaste basisopstelling. Met het inbrengen van Van Moorsel en de verschuiving van Bakx naar de rechtsbuiten positie hoopt de trainer op meer creativiteit om tegenstanders gemakkelijker kapot te kunnen spelen. Deze wijziging zou ten koste gaan van Orhan Dzepar.

JONG PSV
De tegenstander van vanavond is Jong PSV. De ploeg van Dennis Haar staat op een verdienstelijke 9e plek en wist in de voorgaande speelronde zelfs een punt te pakken tegen Sparta Rotterdam. Ten opzichte van die wedstrijd zal Dennis Haar in ieder geval niet kunnen beschikken over middenvelder Sadilek en aanvaller Romero. Zij stonden namelijk alle drie op het wedstrijdformulier tijdens de topper in de Eredivisie tussen Feyenoord en PSV.

De wedstrijd zal vanavond om veiligheidsredenen worden gespeeld in het Jan Louwers Stadion. Ronduit belachelijk natuurlijk maar wellicht dat de tribunes ervoor zorgen dat het nog enigszins op een normale competitiewedstrijd lijkt. De afgelopen jaren hebben we namelijk al vaker gezien dat het voor veel spelers lastig is om de knop om te zetten wanneer op een maandagavond op een verlaten sportpark gespeeld dient te worden. Ook de laatste maandagavond wedstrijd van dit seizoen ging verloren. In Alkmaar verloor Go Ahead Eagles met 3-2 van jong AZ. Hopelijk zijn de mannen van trainer John Stegeman dit nog niet vergeten.

ALTIJD FEEST
In de Eerste Divisie is het altijd een feest, een veel gehoorde kreet op de tribunes van Go Ahead Eagles. Ook afgelopen vrijdag was het weer feest in de Eerste Divisie. Van de zes bovenste ploegen kwamen er vier in actie. Sparta, TOP OSS en FC Twente verloren met ruime cijfers. Alleen Almere City FC hield een punt over aan de uitwedstrijd tegen Telstar. Dankzij deze uitslagen staat Go Ahead Eagles ondanks een wedstrijd minder nog steeds bovenaan. Bij een overwinning vanavond in Eindhoven worden alle naaste belagers op minimaal drie punten achterstand gezet. Enkel FC Den Bosch kan bij een overwinning op Jong FC Utrecht op gelijke hoogte komen.

TRANSFERMARKT
Deze week werd ook duidelijk dat Go Ahead Eagles zich in de winterstop zal gaan roeren op de transfermarkt. De Deventer club aast op een linksbuiten en een verdedigend ingestelde middenvelder. Beide posities zijn momenteel dun bezet en twee gerichte versterkingen zouden dan ook meer dan welkom zijn. Vooral een onvervalste linksbuiten zou weleens de schakel kunnen zijn die het verschil maakt tegen verdedigend ingestelde tegenstanders. Daarnaast lopen ook een aantal contracten van basisspelers af. Onder andere Gino Bosz, Roland Baas en Paco van Moorsel beschikken na dit seizoen over een aflopend contract. Een mooie uitdaging voor Paul Bosvelt en consorten om dergelijke spelers langer aan onze club te binden.


PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.