Prachtmens
Ook FC Volendam moest eraan geloven afgelopen vrijdag. Met een eenvoudige 3-0 overwinning werden de Volendammers zonder punten teruggestuurd naar de Volendammer kermis. Na vier wedstrijden staat Go Ahead Eagles bovenaan de ranglijst en kon trainer John Stegeman zowaar een klein beetje genieten na de wedstrijd. Wat een prachtmens.

Beloftenteams
Vanavond zal Go Ahead Eagles moeten aantreden tegen Jong AZ. Een wedstrijd waar niemand op zit te wachten en die andermaal aantoont dat de KNVB de eerste divisie ziet als een speelbal. Ongelooflijk… Tot hier de frustratie omtrent de beloftenteams.

Entourage
Ten opzichte van vorige week zullen er aan de kant van Go Ahead Eagles geen wijzigingen plaats vinden in het basiselftal. Precies zoals trainer John Stegeman het graag ziet. Over de opstelling van de tegenstander van vanavond is één ding zeker, op geen enkele positie zijn zij sterker dan dit Kowet.

Het enige waar je vanavond van kan verliezen is van de entourage en van jezelf. Dit keer geen uitverkochte Adelaarshorst maar een troosteloos trainingscomplex met een paar honderd toeschouwers. Hopelijk heeft de gehele selectie meegeluisterd naar de woorden van Thomas Verheydt afgelopen vrijdag: “De bus instappen, drie punten ophalen en weer weggaan.” Zo is het, niet meer en niet minder.

Koen van der Biezen
Slechts twee keer eerder startte Kowet met vier overwinningen op rij. De laatste keer was in seizoen 2009/2010 met onder ander Koen van Der biezen. Waarschijnlijk weet Koen niet eens meer wie ik ben maar ik zal Koen van der Biezen niet snel meer vergeten. Het was mijn eerste seizoen in Deventer en onder leiding van toenmalige trainer Joop Gall werd er een bosloop gehouden. Mede door veel loopuren in de zomer vakantie was ik topfit en eindigde ik als keeper net achter de kopgroep.

Een aantal minuten later kwam Koen over de eindstreep. Hij kwam direct naar me toen en vroeg met een geïrriteerde stem: “Jij bent toch keeper?” Nog voor ik antwoord kon geven vervolgende hij zijn zin met: “Loop dan verdomme niet zo hard.” De uitdrukking op zijn rood aangelopen gezicht was onbetaalbaar… Een dag later vertrok van der Biezen voor een avontuur naar het Poolse Cracovia Krakau.

Patrick ter Mate

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.