Door Damian Selhorst

Lastig

Afgelopen zaterdag had Go Ahead Eagles in Waalwijk weinig kansen. De Waalwijkers waren in de eerste helft met namelijk gevaarlijk door oud-Eagle Darren Maatsen, die doelman Hobie Verhulst testte met ondera ndere een schot in de lange hoek, een doelpunt maakte in buitenspelpositie en een bal van de lijn gehaald zag worden door Gino Bosz. Behalve een penaltymoment, waar Richard van der Venne werd geraakt door Etienne Vaessen en een schot van Paco van Moorssel waren er geen noemenswaardige momenten van Eagles-zijde.

Na rust kreeg Kowet een aardige kans toen Veldmate de bal inschoot en de bal door Paul Quasten van de lijn werd gehaald. De grootste kans van het tweede bedrijf kwam van Kevin Vermeulen die de bal van een meter of vijf overwerkte na een voorzet van Maatsen. Hierdoor eindigde de eerste wedstrijd in Waalwijk in een 0-0 remise.

Vaste basis

Trainer John Stegeman lijkt voor het thuisduel niet af te wijken van zijn vaste basis. Ondanks dat er wat spelers kampen met lichte klachten na de wedstrijd op het kunstgras in Waalwijk, lijkt iedereen fit te zijn voor de wedstrijd. Dit zou betekenen dat er weer een plek in de spits is voor Thomas Verheydt.

Het is dus nog even afwachten, maar Go Ahead lijkt te starten met Hobie Verhulst op doel, Julian Lelieveld, Gino Bosz, Jeroen Veldmate en Roland Baas in de verdediging. Het middenveld wordt bezet door Jeff Stans, Istvan Bakx en Richard van der Venne. De voorhoede bestaat uit Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt en wordt gecompleteerd door Paco van Moorsel.

Bij RKC lijkt Stijn Spierings weer terug te keren na een schorsing. De verwachting is dat ook Mario Bilate weer terugkeert in de spits bij de Waalwijkers.

Uitverkocht huis

Er was een enorme run op kaarten, zowel bij de fanshop als online. In een mum van tijd waren de 1500 vrije kaarten verkocht en had bijna 85% van de seizoenskaarthouders hun plek teruggekocht. Dit betekent dat de wedstrijd volledig is uitverkocht. RKC neemt 450 supporters mee naar Deventer.

Er is verder niet bekend of er ergens in de binnenstad schermen zullen hangen waar supporters die geen kaartje konden bemachtigen de wedstrijd kunnen volgen. Op het stadionplein wordt er in ieder geval geen extra scherm geplaatst.

Huldiging

Mocht GA Eagles promoveren, dan zal er woensdag een huldiging plaatsvinden op de parkeerplaats naast het stadion. De Brink is geen optie vanwege de opbouw van de Zomerkermis. In 2013 werd daar ook al bezit van genomen door de supporters, toen Go Ahead promoveerde in de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Een eventuele tijd is nog niet bekend, navraag bij de Deventer club heeft wel uitgewezen dat de huldiging ‘s avonds plaats vindt.

Morgenavond rond 20:15 uur weten we of Go Ahead Eagles volgend jaar weer in de Eredivisie speelt. Een spannende dag voor iedereen die Kowet een warm hart toedraagt. Kan je er niet bij zijn? Luister dan naar Deventer Radio, online of via de ether op 107.3 FM.