WE MOGEN WEER
Vrijdag gaat het weer gebeuren. Dan treedt Go Ahead Eagles in onze eigen Adelaarshorst aan voor de openingswedstrijd van het seizoen 2018-2019 tegen Jong FC Utrecht. Jong FC Utrecht, dat vorig jaar als laatste eindigde in de Jupiler League, won slechts één duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Go Ahead Eagles daarin tegen bleef ongeslagen tijdens de voorbereiding en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen.

VERANDERING
De afgelopen maanden is er, zoals zo vaak bij Go Ahead Eagles, veel veranderd. Veranderingen die niet achterwege konden blijven na het rampseizoen 2017 – 2018. De technische staf kreeg een kwaliteitsinjectie door het aantrekken van John Stegeman en Marco Heering en de selectie is nagenoeg in zijn geheel op de schop gegaan. In de voorbereiding hebben we een Go Ahead Eagles gezien dat gretig is en beschikt over veerkracht. Jongens als Verheydt, Van der Venne en Bliek die de mouwen opstropen. Aangevuld met ervaring en creativiteit van spelers als Veldmate, Stans en Navrátil.

OPSTELLING
Trainer John Stegeman houdt vast aan het elftal waar hij het grootste deel van de voorbereiding al een beroep op deed. Dat betekent een basisplaats voor Orhan Džepar maar geen plek voor de nieuwste aanwinst Paco van Moorsel. De opstelling vrijdag zal zijn: Verhulst, Lelieveld, Bosz, Veldmate en Baas achterop. Stans, Bakx en Van der Venne op het middenveld en tenslotte Navrátil, Verheydt en Džepar in de voorhoede. Verheydt start dus toch in de basis ondanks zijn polsblessure die hij opliep in het oefenduel tegen Sparta, dat Kowet overigens met 3-0 won vorige week vrijdag.

PATRICK TER MATE

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)
Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

WIE IS PATRICK TER MATE?
Patrick werd 26 Jaar geleden geboren in Wilp, keepte in de jeugd van Voorwaarts en via de jeugdopleiding van Vitesse belande hij (ook via AGOVV) in 2011 in Deventer. Ter Mate speelde 14 jeugdinterlands en vanaf 2011 tot 2014 speelde de doelman bij Go Ahead Eagles, waarvoor hij één professioneel duel speelde. Na 2014 kwam hij uit voor verschillende amateurclubs. In juli 2017 verruilde hij NSC Nijkerk voor DUNO.