Vanavond in de Adelaarshorst een wedstrijd die al enkele jaren achtereen op het programma stond. Zowel Go Ahead Eagles als NEC speelden recentelijk nog in de eredivisie en ook tegen elkaar.

ERIK VAN LUTTIKHUIZEN

Maar een echte topper zal het niet zijn omdat Go Ahead Eagles de grip op de eerste plek heeft verloren en de tegenstander een verloren seizoen lijkt te spelen. Er waren torenhoge verwachtingen in Nijmegen, echter de huidige 15e plek op de ranglijst spreekt voor zichzelf.

WOLTERS
Toch wil men in Nijmegen klimmen om mee te kunnen doen aan het ultieme toetje van deze spannende eerste divisie: de Play-offs. Mogelijk dat Randy Wolters daarin een rol kan spelen. De oud-Eagle is namelijk sinds deze zomer speler van NEC. Waar NEC voortvarend begon aan dit seizoen, moest Wolters al snel afhaken met een blessure. Momenteel kan trainer Jack de Gier weer over de linksbuiten beschikken.

UTRECHT
In de winterstop versterkte NEC zich nog met topschutter Ferdy Druijf en kent de ploeg een goede reeks met vier duels zonder nederlaag, drie gelijke spelen (Telstar, TOP en Cambuur) en een 4-1 winst op Jong FC Utrecht. Van dat team won Go Ahead Eagles afgelopen maandag. In de domstad werd het 2-4.

Dat duel werd zwak begonnen volgens trainer Stegeman, maar aansluitend herstelde zijn elftal zich goed en toonde gogme na de gescoorde doelpunten. Mogelijk dat de overwinning op Utrecht de Deventerploeg weer wat zelfvertrouwen geeft, want de serie die na de winterstop is neergezet is nogal wisselvallig.

HEENWEDSTRIJD
Het heen duel in Nijmegen werd eind september afgewerkt. Daar was de Deventerploeg heer en meester tot aan de verrassende tegentreffer voor rust. NEC bleef stug verdedigen na de thee en leek lang een driepunter over te houden totdat invaller Paco van Moorsel voor de gelijkmaker aantekende.
(Zie foto Henny Meyerink)

TWIJFELGEVALLEN
Diezelfde Van Moorsel zal vanavond waarschijnlijk in de spits gaan starten. Vaste aanvalsleider Thomas Verheydt is nog steeds geblesseerd en trainer John Stegeman lijkt nog te twijfelen over zijn startende elf man. Daarnaast is er nog veel twijfel bij Jaroslav Navrátil die weinig getraind heeft deze week, hij is vader geworden van een gezonde zoon (Riff Jael) Ook Istvan Bakx trainde niet volledig omdat hij ziek was.

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.